ÖLAND Up.7

God afton kanske man ska säga. Idag var sista dagen för oss här på Öland så jag har slappnat av helt och därför glömt bort att ta några bilder (a) sorry. Vi tog vårt pick och pack och åkte upp till gamla hederliga Köpingsvik för lite strandhäng. Vädret svek lite dock med vind och moln till och från men trevligt var det. Malin och hennes familj och släkt kom också så efter ett tag var det kubbmatcher och annat "hålligång".. Till middag åkte vi vidare till en kvarn söder om Södra Möckleby där vi åt god mat och pratade. Hur härligt som helst! Nu håller alla på att packa här i stugan (jag hann packa klart mitt innan vi åkte iväg på middag, mouhaha) så jag ska snart hjälpa till med själva städningen. Imorgon kommer jag sitta i en bil hela dagen men om jag orkar och tar mig tid så uppdaterar jag nog när jag komit hem.
Ha en bra kväll så hörs vi. PoK

Boktips,

Hej igen, tänkte bara tipsa er om en bok jag läste ut igår. Champange flickan av Caroline L Jensen, handlar om en svensk strippa som berättar om sitt liv och hur hon hamnade i Köpenhamn som strippa. Den var riktigt bra faktiskt och skiljde sig en del från alla andra biografier jag brukar läsa. Jag tycker dock inte att boken gav mig så mycket som läsare mer än att man fick en inblick i hur sexindustrin kan fungera. Författaren framstod dock som en väldigt stark och självsäker kvinna vilket för mig gjorde berättelsen mer tilltalande.

Champangeflickan - en svensk strippa berättar är den sanna historien om hur en ung svensk kvinna på grund av olyckliga omständigheter tvingas avbryta sina juridikstudier och istället hamnar mitt i köpenhamns sexindustri. Där försörjer hon sig som strippa, ända tills en av hennes arbetskamrater blir brutalt mördad. Boken är en öppen skildring av en verklighet som omges av både fördomar och romantiska föreställningar. Med befriande självdistans berättar Caroline L Jensen om hur det är att arbeta på en strippklubb.

 

 

ÖLAND Up.6

Det är idag torsdag vilket innebär att vi har imorgon kvar innan vi åker hem på lördag, eller jag kanske stannar några extra dagar med Malin och hennes familj men det är inte bestämt ännu, annars tar nog jag och syster bussen hem på lördag eftersom jag inte får plats i bilen (a)

Iallafall.. Idag har vi åkt runt på södra Öland som riktiga turister. Vi har varit vid Eketorpsborg, där vi bl.a. fick göra bröd och klappa grisar, vi har även åkt och kollat på morfars gamla hus där han bodde som liten pojk och vi har även träffat våra släktingar. Känns kul att veta att vi har släkt kvar här nere även om vi bara ses en gång per år över en fika.
Som de turister vi är, hehe, har vi även köpt en hel del. Jag har köpt en påse te och 2 påsar karameller vid borgen. Jag köpte även en liten vas för 10kr och 2 betonggjutna ljusstakar för värmeljus för 20kr/st på en liten loppis vid morfars systers gamla hus. Syster köpte ett halsband med en bergskristall och även en liten vas.

Nu ska jag läsa lite i den sista boken jag hade med mig, tänkte även tipsa er om de andra jag läst ut lite senare. Hörs imorgon!