New shoes

 
New shoes! Very needed. hehe.
 
Innan vi åkte till Kroatien rullade skattepengarna in på kontot och vi passade på att köpa lite nödvändigheter. Bland annat nya skor. Som ni ser ovan var mina vita converse inte vita längre och med hål både här och där. Tror inte jag använt dom det senaste året, så det blev ett par nya för mig. Och jag passade även på att köpa ett par fina gladiatorpjux. Såg först inte den guldiga detaljen på skon utan tyckte dom såg ganska tråkiga ut, men detaljen gjorde hela skon och var anledningen till att jag till slut köpte dom. Så nöjd! Även F passade på att köpa sig ett nytt par. Väl spenderade pengar :)
 
 

Middag på Smak

 
Wonderful evening at Smak with Linda
 
För två veckor sen passade jag och Linda på att gå ut och äta och hade sen tidigare på dagen planerat tapas. Valet stod mellan Rådhusgården och Smak men valet föll sig ganska självklart när det ena var proppat med ungar som precis tagit studenten. Jag och F hade en dejt på Smak för ett år sen då vi beställde in en "tapasbricka" som kocken sätter ihop, och jag och Linda tog samma denna kväll. Vi blev INTE besvikna. Jisses vad gott det var. Det är en blandning av kalla rätter, varma rätter och en efterrätt. SÅ GOTT! Fick även höra att rätterna skiljer sig åt från vecka till vecka och kan även vara olika från bord till bord under samma kväll. Riktigt spännande eftersom man inte vet vad man får in i förväg. Så ska ni ut och äta i Falun är mitt tips att gå till Smak och beställa Tapas Variations (om jag minns rätt).
 
Det har även öppnat två nya restauranger i stan, Blackstone och Ferrys. Så sugen på att testa även dessa ställen men eftersom vi nu följer kostschema här hemma får man tänka efter när det vore värt att testa. Kanske när familjen kommer hit på besök ;) Vill ni för övrigt ha mer detaljer kring maten vi åt ska ni besöka Lindas matblogg HÄR. Hon bjuder även på mängder av inspiration och recept så in och snoka med er!
 

New sunday mode

 
Lunchboxes in the making..our new sunday mode.
 
Idag har all tid gått till att förbereda veckans matlådor, varvat med vanliga sysslor och några pauser ute i trädgården. Så himla typiskt att sommaren väljer att komma nu när min semester är slut och dagarna ska spenderas på kontoret. Får hoppas att vädret är bra även nästa helg för då får vi finbesök av mina systrar :)
 
Angående matlådorna.. Kan väl i kort berätta att jag och F ett tag tillbaka bad en av F's bästa vänner att sätta ihop ett tränings- och kostschema till oss så vi tillsammans kan komma igång och leva lite hälsosammare. J som hjälpt oss är själv väldigt insatt i detta och har klurat ut vad som faktiskt funkar (för honom) så han är lika spänd som oss för att se om hans metoder funkar lika bra på andra. Kort sagt har vi ett strikt matschema för veckan samt ett träningschema för 6 dagar i veckan. yeesus. Det är så skönt att komma igång igen och den här veckan har varit en mjukstart då vi köpt gymkort, testat matschemat för veckan och testat gymmet. Kommer bli en späånnande sommar ;)