Latest on my instagram

 
Latest on my instagram @mjaensson
 
Hej på er. Jag och vilddjuret sitter just nu på kontoret här hemma medan grabbarna kollar på matchen i vardagsrummet. Eftersom jag inte är lika inne i det där så håller jag mig lite undan men får ändå ta del av hur dem ligger till då det titt som tätt vrålas "JAAA" där bortifrån. haha. Grabbarna planerar även att ta sig ner på stan senare och nog är jag sugen på att följa med. Blev precis övertygad av fina S att jag självklart ska med, så nu sitter jag och sippar på ett glas rött av Mr.Moberg. Hade vädret varit bättre så skulle vi nog styra kosan mot Rådis men vi hamnar troligtvis inomhus denna afton. Hoppas ni har en trevlig lördag!
 
 

A nice reminder

 
a nice little reminder before you leave home
 
Ett (bra) tag tillbaka fick jag en otroligt fin tavla av Linda som nu har fått en bestående plats i hallen. Den var först där på test med tanken att den kanske får flytta till sovrummet eller vardagsrummet, men nu trivs jag faktiskt med att ha den i hallen. Den ger en fin liten påminnelse varje gång man går hemifrån, att nu börjar äventyret. Lite töntigt, jag vet. Men ändå fint att försöka motivera sig själv varje dag att ta tillvara på det chanser man får och göra varje dag minnesvärd. Kommer troligtvis bli fler liknande tavlor här hemma nu när kontoret ska bli fixat. Äntligen! Det riktigt kliar i fingrarna att få fixa lite här hemma.
 
På tal om Linda kommer hon och Kevin över ikväll för fredagsmys med tacos och (kanske) film. Längtar otroligt mycket just nu. Det var så länge sen jag träffade dom och det är så härligt att bara kunna umgås hemma i soffan :) vad har ni för planer för denna fredag?
 

Mitt liv i punktform

 
Jag längtar efter sommar, sol och värme. Att få brunbrända ben, bada i havet och äta glass i stora lass. Men mest av allt längtar jag nog efter vår vecka i Kroatien. 
 
 
Jag är ledsen över att lillasyster och familj inte bor nämre. Ibland saknar jag att ha dom nära, även om de endast är ett telefonsamtal bort. Men i helgen får jag krama om dom igen!
 
 
Jag äter helst Lindas mat! Den kvinnan misslyckas aldrig ska jag tala om. Mannens köttfärssås är också oslagbar. Men ska jag laga själv så vill jag ha en riktigt god köttbit med palsternackspuré, sparris och en god sås. Dregglar lite av tanken. Får lura mamma att låta mig laga middag i helgen ;) hehe.
 
 
Jag ser fram emot sommaren. Jag känner verkligen lyckorus nu när solen kommer fram och värmer en. Det är så grönt och fint överallt och jag verkligen lääängtar. Det är så mycket jag vill hinna göra och ta till vara på i sommar. (Insåg precis att detta är ungefär samma som första frågan, hm.)
 
 
Det finaste jag vet är spontana små överraskningar eller kvalitetstid med älsklingen. Att komma hem efter en lång dag på jobbet och bli överraskad med middag och film hemma i soffan för att han tycker "att jag förtjänar det"... åååh. DET är omtanke! 
 
 
Jag läser väldigt många olika böcker. Allt från biografier till fantasy eller deckare. Under sommaren brukar jag få riktiga perioder där jag läser allt jag kommer över. Då kan man kalla mig bokmal!
 
Jag är galet stressad över.. ingenting just nu om jag ska vara ärlig. Jag älskar att göra listor och hålla koll och ordning på allt omkring mig. Gärna planera saker lååångt i förväg, så det är väl lite tack vare det jag inte är stressad just nu. Det kan ibland hända att det är något på gång som stressar upp mig men nu innan sommaren är allt väldigt lugnt faktiskt. Riktigt skönt.
 
 
Jag lyssnar helst blandad musik. Jag är väldigt humörsberoende och musiken jag lyssnar på går ofta efter hur jag mår. Deppig - lugn musik, arg - rock, taggad/träningssugen - house osv. Går vi in på artister så gillar jag att hitta nya så Spotify's egen lista "Today's top hits" är en lista jag brukar mata mig igenom ibland.
 
Jag drömmer om många saker just nu. Att få gifta mig med mannen min, skaffa barn, flytta till nytt hus/radhus/lägenhet, åka utomlands och se världen, bo närmare vänner och familj osv.. Det är många drömmar som snurrar runt i huvudet men i stort sett allt ligger längre fram i tiden. Jag är faktiskt för första gången väldigt nöjd och bekväm med min vardag just nu men det är alltid bra med drömmar. Det man ska komma ihåg är att leva i nuet och uppskatta det man har just NU, annars är det lätt att alltid sträva mot bättre och gå miste om mycket. Några små visdomsord sådär ;)
 
 
Jag blir nostalgisk av att läsa gamla inlägg här på bloggen. I mars var det fem år sen jag började blogga och det är riktigt kul att gå tillbaka och läsa vad man tänkte, tyckte och gjorde för fem år sedan. Här ovan ser ni en liten printscreen från ett inlägg jag gjorde i mars 2010 och jag gick då mitt sista år på gymnasiet, skulle ta studenten, gick krokilektion och hängde med fantastiska vänner! Vilka minnen!