Flattered

Hej på er! Senaste månaden har jag förälskat mig i Isabella Löwengrips (Blondinbella) skor Flattered. De är den perfekt vardagsskon, både inne och ute. Men nyligen såg jag att de även har modeller som passar perfekt till jobbet. 
 
 
Ni hittar dessa raringar här
 
Hur fina är dom inte? När jag såg att de hade rea på några utav dom var jag tvungen att köpa mig ett par (längst till vänster). Tyvärr fick jag hem fel par (längst till höger), som jag var tvungen att skicka tillbaka, men även dom var helt fantastiska. Så nu är jag sugen på att köpa fler.. Vilket problem va? hehe. Får se vad plånboken tillåter. 
 
xx, Madeleine
 
blondinbella - flattered - new - nytt - shoes - skor

Ny termin och nya studenter

Hej där! Hoppas ni haft en bra morgon. Själv har jag varit uppe med tuppen för att förbereda och fixa inför våra två välkomstceremonier som hållts idag, en i Falun och en i Borlänge. Alla nya studenter börjar idag så det blir lite stressigt om man vill ha allt perfekt för dom.

Jag hoppas och tror att alla studenter haft en fantastisk första dag (trots regnigt väder) och att de ser fram emot sin första termin.

Nu blir det kaffe för att värma upp sig några grader. Hoppas ni får en fortsatt härlig måndag!
xx, Madeleine

Shanghai - Q&A

Hej på er! Det har varit många lyckoönskningar sen vår nyhet kom ut och det känns skönt att äntligen ha fått berätta. Det är många som frågar om detta så jag tänkte ge en liten sammanfattning på de största frågorna.
Har ni något mer ni vill veta är det bara att lämna en kommentar.
 
 

Varför Shanghai?

Filips pappa flyttade till Shanghai för två år sen då han blev erbjuden jobb. När Filip varit på besök har han alltid kommit hem och berättat om allt fantastiskt han sett och varit med om där borta, så i bakhuvudet har han nog alltid sett det som en möjlighet att flytta dit. Jag och Filip har även alltid haft en öppen dialog om vad vi vill göra i framtiden och vår gemensamma lust att flytta utomlands, jobba och se oss omkring. När F tog examen i juni och det var dags att ta beslut om vad vi ville göra i framtiden så kom Shanghai som möjlighet upp på bordet. F’s pappa var på besök och var väldigt tydlig med att vi nu hade möjlighet att flytta till Shanghai och att han skulle hjälpa oss på alla sätt han kunde. Han har sen dess varit väldigt flitig med att hjälpa Filip hitta jobb där borta medan jag och Filip haft många diskussioner om vad detta skulle innebära och om vi verkligen ska genomföra det etc. När Filip sen blev bokad för en arbetsintervju bestämde vi oss för att verkligen satsa. Vi ville göra detta och fick han inte detta jobb så skulle vi åka dit och försöka.

Vad ska ni göra där?

F har ju som sagt redan varit på arbetsintervju (som ser lovande ut) och kommer söka jobb tills han hittar något. Han har sommarjobbat nu sen sin examen men eftersom det bara varit tillfälligt kommer han lägga sin energi på att hitta jobb i Shanghai och även få hjälp av sin pappa. Detta är en enorm möjlighet för honom karriärsmässigt så det ska bli spännande att se vad hans första jobb efter examen blir :)

Jag har ju min anställning här på Högskolan Dalarna och trivs oerhört bra med mitt jobb. Så tack vare att jag har världens bästa chef har vi nu en diskussion om att jag ska söka tjänstledigt för möjligheten att komma tillbaka efter Shanghai. Får jag tjänstledigt kommer det innebära att jag antingen studerar och möjligtvis söker deltidsjobb i Shanghai. Får jag inte tjänstledigt kommer jag att söka heltidsjobb i Shanghai. Filips pappa kommer hjälpa även mig med att leta jobb så jag är inte orolig. Allt löser sig till slut :)

Vart ska ni bo? Och vad gör ni med huset?

Vi bor ju för tillfället i F’s föräldrars hus som vi nu i och med flytten ska sälja. Detta var ju planen redan innan vi flyttade in så därför faller det sig väldigt naturligt att det sker nu när vi ska iväg. Tanken med huset var alltid att vi skulle flytta in tillfället och ”ta hand om huset” till dess att vi ex. kunde sälja det. Så nu när vi bestämt oss för att flytta blir det en naturlig lösning.

Väl i Kina kommer vi flytta in hos F’s pappa i hans lägenhet, där vi får vårt egna rum och badrum. Det är otroligt dyrt att bo i Shanghai så vi är oerhört tacksamma att få denna hjälp och samtidigt kan spara några slantar. Sen får vi se vad vi känner för längre fram och om vi vill hitta något eget, men till en början kommer vi bo hos F’s pappa.

 

 
Utsikt från vårt blivande hem i Shanghai
 

Vad händer med Salsa?

Salsa har varit den största frågan och dilemmat i detta beslut från första början. Hon är vår lilla bebis och vi vill inte lämna bort/sälja henne. Det första vi sa var att om vi inte hittar boende åt henne så åker vi inte. Vi har därför kollat med några vi har förtroende för om det finns möjlighet för någon att ta hand om henne medan vi skulle vara borta. Det landade till slut på att min älskade mamma och lillasyster kommer få ta hand om henne. Salsa kommer alltså flytta hem till Stockholm igen medan vi är borta och vi kommer stå för hunddagis och alla kostnader för att mamma ska kunna ta hand om henne. Jag litar på mamma till 110% så detta känns som den bästa lösningen.

 

 

Att flytta till andra sidan jorden är inte så enkelt. Det är en hel del som måste förberedas, bl.a. visum, vaccinationer och pass. Vi ska även magasinera våra saker, sälja och slänga möbler samt sälja ett hus. Det gäller även att man är någorlunda beredd på vad som gäller när man väl kommer dit, det är ett helt annat klimat, kultur, språk och även tidszon. Så det är en hel del tankar som snurrat runt sen den dagen denna möjlighet lades fram på bordet. Vi är så oerhört tacksamma för att vi får den här chansen och möjligheten, men samtidigt är det skrämmande. Det är inte varje dag man flyttar till andra sidan jorden!

xx, Madeleine

 

flytta - frågor och svar - q&a - shanghai