Back with a vlog

Hej älskade ni! Förlåt för tystnaden denna vecka. Vi var ju hemma natten till måndagen och måndag kl.8 var jag tillbaka på jobbet. Så hela veckan har man gått lite på sparlåga och alltid legat några steg bakom känns det som. Så tyvärr glömdes lilla bloggen bort några dagar. Men vet ni vad..? Jag knåpade ihop en vlogg till er med allt jag filmat under vår vecka i Spanien, så jag hoppas ni tycker det är lika kul att kolla på som jag tycker. Kommentera gärna om ni gillar det så hörs vi snart igen.
 
 
 xx, Madeleine
Barcelona - andorra - spain - spanien - tarragona - travel - vlog - vlogg - youtube

Dagens lista

 

Hej Fina ni! Vi är nu tillbaka från vår vecka i Spanien och min semester är tillfälligt över. Jag har lite mer semester om någon vecka, men är just denna vecka tillbaka på kontoret och jobbar. Det var inte lätt att gå upp i morse kan jag tala om. Vi landade strax innan tolv natten till idag och var framme i Falun kl.3. Så efter några timmars sömn var det dags att åka till jobbet. Blir en tidig kväll idag kan jag tala om.

Men tills jag har fixat lite bilder och video till er får ni en liten lista att roa er med. Enjoy!

 

 
Barcelona med familjen. December 2013
 

DAGENS FRISYR:

Otvättat hår = Toffs

 

DAGENS KLÄDER:

Nyköpt klänning, lång kofta + ballerina

 

DAGENS MAT:

Vatten, kaffe och Strepsils.. Inget annat jag stoppar i mig smakar något :(

 

DAGENS HÄNDELSE:

Jobb på kontoret. Hämta hem Salsa och sova!

 

DAGENS PLANER:

08.00 - Vakna och åka till jobbet

12.00 - Lunch

15.00 - Hämtad från jobbet

15.30 - Handla mat och hämta hem Salsa

16.00 - Jobba hemifrån

18.00 - Laga middag

19.00 - Ryggläge i soffan

21.00 - Tidigt i säng

 

DAGENS VILL HA:

Sötpotatis (har craving) och massor av sömn

 

DAGENS SAKNAD:

Salsa!

 

DAGENS TRÅKIGASTE:

Min förkylning. Efter första natten i Barcelona (fredag-lördag) hade min hals svullnat upp och jag var täppt i näsan. Detta har sen hållit i sig och jag överdoserar nässpray och Strepsils för att överleva. Håller tummarna för att det blir bättre snart!

 

DAGENS GODIS:

Äter inte godis!

 

DAGENS HUMÖR:

Trötthet blandat med lättnad att vara hemma

 

DAGENS KOMPLIMANG:

 Lillasyster ringde och önskade grattis i efterskott då jag hade namnsdag i fredags. Finaste syster!
 

DAGENS LÄNGTAN:

Efter god mat och en kväll på soffan!
 
 

Spara pengar i sommar

 
Hej vänner! Under sommaren och semestern är det ganska vanligt att pengarna bara försvinner trots att man planerat att inte göra något speciellt. Så här tänkte jag ge er 5 tips på saker att göra som inte påverkar plånboken. Så hoppas jag att ni efter dessa tips kanske får igång tankeverksamheten och kommer på ännu fler aktiviteter att göra som inte kostar pengar. 
 
 
 
 
Fiska - Detta är en aktivitet jag lärt mig älska av min pappa. Han tog ofta med mig och min lillasyster på fisketurer när vi var yngre, och när vi hade sommarställe tog vi ofta ekan ut på sjön för en lugn liten fisketur. Har du utrustning som fiskespö kan detta bli helt gratis. Och för de små kan man enkelt knåpa ihop ett litet metspö med en pinne från närmsta skogbryn. Detta var det jag och min syster började med. Så med lite picknick och ett metspö i handen var vi otroligt nöjda. OBS. Se till att ni får fiska på platsen du tänkt dig, vissa ställen kan du köpa fiskekort vid så är du good to go.
 
Picknick istället för restaurang - Under semestern vill man ofta lyxa till det och äta ute. Man kanske inte orkar laga något och bara vill njuta av att få det serverat. Packa istället ner lite enkelt plock och ta er ut på picknick. Det blir betydligt mysigare och intimare och man kan variera det något enormt för en liten peng. Släng ihop en kall pastasallad med kyckling och ta med som lunch till badstranden,  eller köp lite olika plock som ostar, chark och frukt och ta en intim picknick på en klippa i solnedgången.
 
Geocatching - Detta är en hobby som slagit igenom här i Sverige senaste åren och jag försökt mig på detta för något år sen utan att fastna. Enkelt förklarat laddar du ner en app som visar vart i din närhet det finns gömda saker (som andra människor placerat och sen lagt in i appen). När du hittar ett gömt objekt kan du göra en markering och leta vidare efter nästa.
Det är en kul aktivitet med olika svårighetsgrader som gör att man kommer ut i naturen, och att klättra bland stenar och buskar för att hitta det som är gömt gör det hela roligare. Detta är dessutom helt gratis om du inte vill betala för att få se fler av dessa gömda objekt i din app.. Det är värt att testa!
 
Cykla - Detta gäller inte bara hur du tar dig till jobbet under sommaren utan även till de aktiviteter du hittar på. Att cykla till badstranden t.ex. Eller varför inte packa lite mellanmål och ge er ut och cykla tillsammans några stycken.
 
Pokémon GO - Detta nya äventyr har ju tagit världen med storm. De allra flesta iallafall. Jag tänker inte ens försöka mig på att ge en bra förklaring av detta utan nu får helt enkelt titta på klippet nedan som en av mina favorit youtubers lagt upp. 
 
 
Ha nu så kul i sommar och lycka till! 
xx, Madeleine
 
activities - free - no money spent - pokémon - pokémon go - summer