Filmtips vecka 39

 
Fredag! Vi har hela helgen proppad med äventyr, men är ni sugna på mys hemma i soffan har jag lite filmtips som kan passa. Enjoy!
 
 
 
Sicario
Genre: Action, Crime, Drama
IMDB: An idealistic FBI agent is enlisted by a government task force to aid in the escalating war against drugs at the border area between the U.S. and Mexico.
Betyg: 8 av 10
Den här filmen är en av dom jag haft på min lista ett tag och som jag velat se. Äntligen blev det av och det var värt väntan. En otroligt bra film och en ögonöppnare för hur myndigheter och lagens långa arm kan fungera runtom i världen. 
 
Unbroken
Genre: Biography, Drama, Sport
IMDB: After a near-fatal plane crash in WWII, Olympian Louis Zamperini spends a harrowing 47 days in a raft with two fellow crewmen before he's caught by the Japanese navy and sent to a prisoner-of-war camp.
Betyg: 9 av 10
Ännu en av dom filmerna jag haft på listan. Den här är så otroligt stark och fin. Extra plus att den är baserad på verkligheten. Jag får verkligen lära känna huvudrollen och vissa scener kom jag på mig själv att hålla andan nästan. Otroligt bra och rörande film.
 
Woman in black 2: Angel of Death
Genre: Drama, Horror, Thriller
IMDB: 40 years after the first haunting at Eel Marsh House, a group of children evacuated from WWII London arrive, awakening the house's darkest inhabitant.
Betyg: 6 av 10
Den här blev jag väldigt besviken på tyvärr. Jag tycker nämligen att första filmen är riktigt läskig och obehaglig, så jag hade nog lite för höga förväntningar inför denna. Den var fortfarande läskig men flera scener där jag ville gömma mig, men den gav inte alls samma ilande känsla längs med ryggraden som den första. En läskig film, men inte den läskigaste.
 
 
Jag hoppas ni får en härlig fredagskväll och njuter av helgen!
xx, Madeleine
 
film - filmtips - fredag - fredagsmys - movie tips - movies - sicario - tips - unbroken - woman in black

Fashion inspiration

Hej på er! Nu börjar det här med flytten till Shanghai sjunka in på riktigt och bli verklighet. Vi närmar oss resedatumet och det är mer och mer som blir avcheckat från "att göra" listan. En sak jag har kvar att göra (och verkligen ser fram emot) är att se över min garderob innan jag åker. Jag känner att jag sakta men säkert börjar hitta den stil jag är bekväm med och vill då rensa garderoben och köpa lite nytt. En del kommer jag nog köpa innan jag åker, medan en del får jag spara tills jag är i Shanghai. Olidlig väntan ska jag tala om..
 
Bilder lånade från pinterest.com
 
Men vad vill jag ha då? Vissa nyckelplagg har jag redan lyckats samla på mig senaste året medan en del står på önskelistan. Instagram och Pinterest är nog där jag hittar mest inspiration till vad jag vill köpa härnäst, men jag har nyligen fått nys om Stylight.se. Där finns det bl.a. mängder av kläder att inspireras av, men de håller dig även uppdaterat på det senaste som hänt. Ingen har väl missat att Fashion Weeks hålls på olika platser runt om i världen under september och oktober, och här har du möjlighet att följa vad som händer. 
 
De tipsar bl.a. om hur du klär dig lager på lager i höst (här) med länkar till passande kläder. Och de ger dig även en sammanfattning av vilka de snyggaste skorna var som synts på fashion week (här). Men även hur du snabbt och enkelt uppdaterar din inredning (här). Oavsett vad du är intresserad av så finns det säkert något intressant för just dig!
 
Jag vet iallafall vart jag kommer hitta min inspiration för att uppdatera garderoben :)
xx, Madeleine
 
 
clothes - fashion - fashionweek - inspiration - instagram - pinterest - stylight - stylight.se

Huset är sålt!

Hej på er! Igår vart jag lite ivrig så en del av er hann se vad jag la upp här på bloggen och på min Instagram. Men eftersom affären inte var påskriven och klar tog jag bort det jag lagt ut, men nu är det klart! Igår skrevs det nämligen på papper så nu är huset sålt!! Det känns så overkligt men samtidigt skönt. Det blev den mest klickade annonsen på Hemnet (på så kort tid) och vi sålde huset efter 2-3 dagar. Vi fick även mer än vad vi hoppats på så vi är så oerhört glada. Mest glad är jag över att nu slippa ha visningar hemma och istället kan fokusera på att packa, magasinera och rensa där hemma inför flytten. Nu blev allt plötsligt verkligenhet! :)
 
 

 
Idag är det fullt ös på jobbet med mängder av möten inbokade. Alla är dessutom på campus i Borlänge, så jag har spenderat hela dagen här i stort sett. Väldigt kul med miljöombyte och här springer man lättare på alla lärare och kollegor man annars inte ser :) Innan dagen är slut ska jag handla lite och i eftermiddag har jag och Salsa en bokad play dejt med en kollega och hennes hund. Ska bli riktigt kul!
xx, Madeleine