3 things to get you back on track!

 
I need a long walk in the forest with my loves!
 
Hej babes! Hoppas att ni mår bra :) Själv känner jag mig fortfarande lite kluven till och från. Det är ju så mycket som händer här hela tiden, och när det väl lugnar sig går tankarna i ett över allt från jobb till framtid. Skulle behöva en lugn vecka hemma i Sverige med min bebis, närmsta familj och vänner.. och långa promenader så man kan få lite ordning på sig själv och sina tankar. Men eftersom jag är en riktig sucker för listor har jag nu knåpat ihop en "att göra"-lista, så nu ska jag ta en sak i taget och få ordning på mig själv igen ;) haha. 
 
Är ni likadana? Då har ni här mina 3 tips jag brukar göra för att få ordning på mig själv:
 
1. Andas och säg till dig själv att ta en sak i taget! 
Jag brukar oftast stressa upp mig själv och vara min egen värsta fiende. Jag grubblar över ALLT på en och samma gång vilket bara gör det värre. Så jag brukar ta några djupa andetag och intala mig själv att jag måste lösa en sak i taget för att kunna komma framåt. Att göra allt på samma gång funkar inte, så börja med en sak du kan lösa här och nu! 
 
2. Gör en lista.
Jag skriver alltid ner de saker jag känner att jag måste göra och som jag grubblar på, men försök skriva de saker som du faktiskt kan åstadkomma nu. Att bli rik (t.ex.) kräver ju en del jobb på vägen, så har du det som mål måste du bryta ner det i mindre delar. Hur ska du få ihop en viss summa? Kanske börja sälja av kläder, jobba några timmar extra, göra en budget och dra ner på utgifter?! Ja möjligheterna finns ju men försök skriva ner de saker du kan göra för att nå dit. På min lista idag har jag bl.a. research på 20 företag, se över email, gör klart inlämningsuppgifter i kinesiska. 
 
3. Ta en paus och gör något som får dig att må bra!
Kanske den viktigaste punkten när man stressat upp sig själv är att unna sig tid att tänka på annat. När jag bodde hemma i Sverige brukade detta vara att gå en promenad med Salsa i skogen eller städa/organisera hemma. Det fick mig alltid att tänka på annat och varva ner. Tänk ut vad som får dig att varva ner och må bra och unna dig själv en stund för detta. Det kan vara att se din favoritfilm, ta en fika med en kompis, ta en promenad etc. 
 
xx, Madeleine
 
3 things - back on track - tips - varva ner