My Beauty Routine

 
Jag tänkte det vore kul att dela med mig av min skönhetsrutin. Jag har aldrig haft någon direkt problemhy och därför aldrig fått in någon bra rutin på detta, men senaste åren har mitt intresse och behov ökat och då även disciplinen för att hålla en rutin. Jag måste även förtydliga att ju bättre jag håller min rutin desto bättre mår min hy, det är lite som träning och goda matvanor :)
 
 
Detta är de produkter jag använder i stort sett dagligen/varje vecka. Det har tagit ett tag att hitta produkter som jag trivs med, men dessa måste jag säga passar mig perfekt och har hållit sig kvar ett tag nu. Man utvecklas ju och även hyn ändras med åren, så tänk på att produkterna du använder måste bytas beroende på vad du behöver. Jag har en blandhy som delar av året är väldigt känslig. Jag har även lätt för att bli rosa/röd i hyn när jag rodnar, tränar eller om det är kallt ute. 
 
 
 
På mornarna är det dessa produkter jag brukar använda. Dock inte i den ordning de är uppställda ;) Jag brukar alltid börja med att tvätta ansiktet (2) och sen lätt badda ansiktet med en torr liten handduk. Viktigt att du har en egen handduk till ditt ansikte! Sen brukar jag ta lite serum (3) på de partier som jag ofta blir röd på (kinder och panna) innan jag tar lite mer serum (1) runt ögonen. När detta sjunkit in smörjer jag ett tunt lager av ansiktscreme (4) och avslutar med lite läppbalsam. 
 
 
Night: 1. 4-in-1 wash off Deep cleansing milk från Soap&Glory // 2. Moisturising serum från Emma S // 3. Moisturising eye gel från Emma S // 4. Scrubatomic från Soap&Glory // 5. 6-in-1 multiactive moisture lotion från Soap&Glory // 6. Moisture replenishing lip balm från Clarins
 
På kvällarna brukar dessa 6 produkter användas, beroende på hur trött jag är ;) Har jag haft smink brukar jag börja med att ta bort det. Antingen har jag en oljebaserad sminkborttagning jag har på pads, eller om jag är trött blir det sminkborttagningsservetter! Sen tvättar jag ansiktet ordentligt (1). Har du haft mycket smink tvätta ansiktet två ggr! Någon kväll i veckan eller om jag känner mig torr brukar jag använda scrub (4). Sen baddar jag ansiktet med en torr liten handduk. Sen använder jag serum (2 & 3) som på morgonen. Jag tar sen beroende på hur torr jag känner mig ett lager ansiktscreme (5) innan jag avslutar med lite läppbalsam (6). 
 
 
 
Vid behov brukar jag även använda lite spot treatment om det är någon liten finne på väg. Då brukar jag varva mellan drying lotion (2) och drying cream (3). De fungerar likadant men drying cream ska man kunna smörja in och använda under smink om man känner för det. Någon kväll i veckan brukar jag även unna mig en ansiktsmask. Jag älskar att testa nya masker och har en del jag köpt här i Kina som jag tänkt visa er någon gång, men mina favoriter är dessa två ovan. Den från LCC (1) rensar verkligen på djupet och återfuktar ordentligt. Den andra (4) använder jag ibland när min hy börjar jävlas och känns ojämn. Den bleker nämligen huden något och passar bl.a. de med acneärr. 
 
Länkar till vart ni kan köpa produkterna finns under bilderna, om jag hittat domHoppas detta kan inspirera er lite och säg till om ni har några frågor! :)
 
xx, Madeleine
 
 
 
ansiktsmask - beauty - my beauty routine - problemhy - skönhet - skönhetsrutin