Sunday Strolling

God morgon fina ni! Här har vädret verkligen vänt ordentligt och är otroligt deppigt idag. Igår fick vi njuta av 18graders värme och sol, medan vi idag får mulet väder, blåst och ynka 9 grader. Det är även 184 på luftkvalitetsindex så ansiktsmask är rekommenderat... Hua. Idag håller jag mig inomhus med andra ord ;)
 
Helgen har verkligen varit händelserik och rolig för vår del. I fredags var vi ute på middag med nyfunna svenska vänner. Så otroligt trevligt och definitivt inte sista gången :) I lördags träffade vi ett gäng svenskar för lunch ute i solen, och strosade sen runt ute resten av dagen med marknad, svensk fika och avslutade med indisk middag med ännu ett nytt gäng.
Och igår promenerade jag och Filip i solen, köpte med oss sushi och färkspressad juice och satt ute i värmen innan vi tog oss hem igen och chillade resten av dagen. Höjdpunkten var ändå ett paket från Filips gamla klasskamrat som skickat kaffe, resorb, rollo kolor och saltlakrits pastiller. Alltså livräddaren!!! 
 
 
Färkspressad juice. Så gott! Det är även vanligt här att du kan få din dricka i en take away påse. Först tyckte jag det var slöseri med material (miljötänkande svensk...) men nu tycker jag det är så himla smidigt då man får händerna mer fria. haha. 
 
 
Sushi!! Varje låda kostar cirka 30rmb så vi köpte tre stycken att dela på. Helt perfekt :)
 
 
Vår lunchutsikt. En otroligt mysig park cirka 30 minuters promenad från där vi bor och precis bredvid tre stora köpcentrum. Här är det alltid folk som promenerar runt, kollar på svanarna/sköldpaddorna i dammen eller står och tränar någonstans. Idag var det även en kör som stod och sjöng längre bort.
 
Nu är det även bestämt att jag åker hem till Sverige för att söka nytt visum, så under mars kommer jag vara hemma hos min älskade familj igen, och även få njuta ordentligt av sveriges delikatesser. haha. 
xx, Madeleine
life in shanghai - lunch - shanghai - sushi