Filmtips vecka 2

 

Masterminds

Genre: Action, Comedy, Crime

IMDB: A guard at an armored car company in the Southern U.S. organizes one of the biggest bank heists in American history. Based on the October 1997 Loomis Fargo robbery.

Betyg: 6 av 10

Jag och Filip kompromissar en del när vi väljer film och vi väljer oftast blir det filmer vi båda vill se. Men till och från blir det en film som någon av oss föredrar lite extra. Detta är en sån film som är mer i Filips smak. Den påminner lite om One man Army i humorn med lite speciella skämt. Men denna skulle jag säga är lite roligare, så det är mer uppenbara karaktärer att skratta åt. Som sagt, väldigt speciell men rolig film.

 

The Danish girl

Genre: Biography, Drama, Romance

IMDB: A fictitious love story loosely inspired by the lives of Danish artists Lili Elbe and Gerda Wegener. Lili and Gerda's marriage and work evolve as they navigate Lili's groundbreaking journey as a transgender pioneer.

Betyg: 9 av 10

Denna såg jag själv (inget för Filip) och som jag grät. Den är så otroligt fin! Det är en fantastisk historia med otroliga karaktärer. Alicia Vikander är ju så bra!!

 

The Revenant

Genre: Adventure, Drama, Thriller

IMDB: A frontiersman on a fur trading expedition in the 1820s fights for survival after being mauled by a bear and left for dead by members of his own hunting team.

Betyg: 9 av 10

Även denna såg jag själv och jisses säger jag bara. Inte undra på att Leonardo fick pris. Jag fick ont i hela kroppen och spykänslor när jag såg scenen med björnen. Vissa jag pratat med verkade tycka att handlingen var lite tråkig stundvis, men jag fastnade helt. Glömde bort tiden och vart helt fast. En fantastisk film! Även mitt ögongodis Tom Hardy är ju med ;)

 
film - filmtips - movie - movie tips - veckans film