My Goals 2017

 
 
Hej på er, Hoppas ni mår bra och fått en härlig start på veckan. Här hemma är det lite sjukdomar som lurar, så Filip hostar fortfarande ur sig lungorna till och från och jag känner mig lite hängig med huvudvärk.. Vi får klä oss varmt och dricka te helt enkelt. Här kommer ett lite försenat inlägg med mina mål för 2017. Löften brukar jag aldrig hålla så nu ska vi istället försöka med mål, och når man dom inte så har man förhoppningsvis ändå kommit en bit på väg och kan fortsätta året efter. Lite enklare för samvetet helt enkelt.
 

Budget och ekonomi - Ett av mina mål med året och med vår vistelse här i Shanghai är att spara pengar. Jag vill få en bättre översikt av utgifter och inkomster, sluta med onödiga småköp och försöka spara så många slantar som möjligt (utan att va snål och leva som kyrkråttor!).

Hälsa - Ett återkommande mål jag har varje år och som jag alltid vill ha i bakhuvudet är hälsan. Vi har legat lite på latsidan senaste månaderna men nu är det slut med det. Jag vill äta nyttigare, börja träna och sluta med snask på vardagar.

Blogg och foto - Detta är en annan punkt jag har med nästan varje år inser jag nu. Men mina bloggrutiner och lust för fotografering skiftar så mycket beroende på hur jag mår. Och det dumma är att jag mår bättre när jag får blogga och fota för jag tycker det är kul. Så att försöka få en rutin på det och fota mer i vardagen är definitivt något jag hoppas bli bättre på under året.

Välmående - Detta har inte med själva hälsan att göra utan mer med mitt inre. Hur mår jag på insidan, vad trivs jag med här i livet och vad gör att jag mår dåligt. Jag måste börja sätta mig själv i fokus, och inte göra vad jag tror att andra vill. Så under året ska jag försöka få bort dåliga vanor och beteenden som får mig att må dåligt och börja fokusera på det som får mig att må bra och leva i nuet.

Framtid - Det är mycket som ändrats i och med vår flytt hit till Shanghai och vissa delar har helt vänts upp-o-ner. Jag vill försöka få tillbaka ett fokus och fundera på vad vi vill göra i framtiden. Få upp några mål att sikta mot och se hur vi kan nå dom.

 

EXTRA

+ Läsa mer -  Jag är en bokmal till och från under året och vet själv att jag mår bra och kopplar av när jag väl får läsa. Så ett mål är att läsa mer, och helst 12 böcker under årets gång.

+ Vänner och familj - Vänner och familj har alltid varit prio för mig och desto viktigare nu när vi bor så långt bort. Ett mål är därför att hålla bättre kontakt oh lägga tid på att höras via skype eller chatt.

+ Njuta av Kina - En av dom viktigaste punkterna just nu är att verkligen njuta av Kina. Vi vet inte hur länge vi kommer bo här så ett mål är att njuta och ta till vara på tiden. Åka på utflykter, lära oss så mycket vi kan och verkligen utnyttja möjligheterna.