Shintori

För några veckor sen var vi ute och åt på restaurang Shintori, en sushi restaurang som vi hört mycket gott om. Det var inte bara maten som skulle vara bra utan även miljön då köket är helt öppet och man kan se alla kockar som lagar mat. Det är som en stor öppen lagerlokal och man kan sitta antingen på bottenvåningen, eller få gå upp och sitta längst sidorna av lokalen där man tydligt kan se ner till köket. Det är väldigt mörkt men otroligt mysigt.
 
Jag fick äran att beställa in lite olika rätter som jag och F delade på, det blev allt från friterade tonfisk och avokado bollar, "tomatsallad", sashimi, anka, tempura och chokladmousse. Allt var otroligt gott, men nästa gång vill jag nog testa mer sashimi och "traditionell" sushi. Vägg i vägg finns även en häftig bar med lönndörr där du måste veta vart knappen sitter för att få komma in. Men mer om den baren en annan gång ;)
 
 
Man svänger in mellan två hus och få gå på en liten upplyst stengång fram till entrén där denna skylt väntar. Kan vara svårt att hitta om man inte varit här tidigare :)
 
 
Vår förrätt som var tonfisk och avokado röra som friterats, om jag minns rätt. Otroligt gott!
 
 
Vår tomatsallad, haha. Det är skivad tomat, gurkstänger, apelsin, räkor och någon otroligt god sås över.
 
 
Detta var vår tallrik med sashimi. Laxen och tonfisken blev mina favoriter som smälte i munnen. Älskar även upplägget! Filip trodde även att det fanns två av allt på tallriken så när han fick sin räka (som ni ser) undrade han vart min tagit vägen och trodde för en sekund att jag ätit upp hela. haha. 
 
 
Detta var någon typ av vårrulle samt anka. Tror detta var Filips favorit som tycker det äts alldeles för mycket fisk och skaldjur här i shanghai.
 
 
Tempurafriterade grönsaker. Detta var riktigt roligt då vi inte visste exakt vad de var för grönsaker utan fick gissa oss fram. 
 
 
Och självklart efterrätt, som att vi inte var mätta innan! 
 
 
Här ser ni vad jag menar med att man såg hela köket. Alla dessa kockar ropade även ut en hälsning när det kom nya besökare till restaurangen. Man kände sig väldigt utvald, tills man insåg att alla fick samam hälsning. haha. 
 
life in shanghai - restaurant - shanghai - shintori