My Weekend in Anji

Hej på er älsklingar!! Hoppas att ni mår bra. Jag känner mig sjukt seg, men tror fortfarande det beror på värmen som råder här i Shanghai. Plus att jag har en sjuk träningsvärk som gör all rörelse olidlig. Vill helst ligga helt still hela dagen ;) haha 

I helgen åkte vi på födelsedags weekend till en liten stad vid namn Anji som ligger mer väst om Shanghai. Det tog omkring 3 timmar med bil dit och vi spenderade lördag till söndag där med 18andra fantastiska människor. 

Här är en fin groupie från bussresan dit! Jag sitter gömd bakom Filip ;)
Här är poolen mitt i vår lilla stugby
Hur fin utsikt var det inte?!

Vi bodde i en liten stugby uppe bland bergen och det var så fridfullt och vackert! Vi badade i poolen, "forsen" och tog det lugnt.

Här badade vi! Kan ni tänka er. Jag skulle lätt kunna sitta där i hela helgen ;)
I stort sett hela gänget :)
Jag och Filip tog en liten hike längs forsen, så fantastiskt!

Vi grillade, umgicks och hade en fantastisk helg. Det bästa av allt för mig var att få komma ut i naturen, även bara för en helg! Så fridfullt och skönt :)

Alla kavlade upp ärmarna och deltog i matlagningen om det behövdes. Jag, Filip och födelsedagsbarnet Chiara skalade majs
Här är hela gänget igen! Så fantastiska människor som vi spendera helgen ihop med. Och stort grattis igen till födelsedagsbarnen Chiara och Silvia!

xx, Madeleine


7 Books On My Reading List

Hej på er! Jag har lite som en utmaning med mig själv. Varje år försöker jag läsa minst en bok i månaden, och detta är något som går i vågor. På sommaren brukar det vara lättare att försvinna in i en bok när man ligger och solar eller vilar i skuggan. Men i vardagen är det svårt att få in en lugn stund för läsning med allt annat som måste göras. Hittills i år har jag lyckats läsa nästan 6 böcker, men 3 har varit kurslitteratur så jag vet inte om dom räknas riktigt ;) Jag tänkte i alla fall dela med mig av min läslista och de böcker jag planerar att läsa när jag får tid!

 

Ett X2000-tåg står stilla på Norrköpings centralstation i den kalla vinternatten. Ombord har en ung kvinna hittats död. Hennes fingrar är blodiga och från munnen droppar ett vitt skum. Det visar sig att kvinnan på tåget inte har rest ensam. Med sig hade hon en väninna som nu är spårlöst försvunnen. Vilka är kvinnorna? Och vad har hänt dem?

438 Dagar – Johan Persson & Martin Schibbye

Originalutgåvan av den här boken tar slut i Istanbul, precis innan Martin Schibbye och Johan Persson återvänder till Sverige. I pocketen berättar de nu om tiden som följde på de 438 dagarna i etiopisk fångenskap: om utmaningarna med att anpassa sig till den svenska vardagen och om sin glädje över att på nytt komma igång med det journalistiska arbete de brinner för. Dessutom: hur påverkades Sveriges relation till Etiopien, vad blev det av Lundingruppens investeringar i Ogaden och vad tycker egentligen Johan och Martin om svenska UD:s agerande? 

Min Europeiska Familj – Karin Bojs

Vetenskapsjournalisten Karin Bojs bestämde sig för att släktforska på djupet och låta DNA-trådarna knyta ihop henne själv med forntidens människor. Hon läste studier, intervjuade forskare och reste i ett tiotal länder för att följa spåren bakåt. Resultatet av Karin Bojs arbete blev en bok om hennes ursprung och hennes familj. Men också om oss andra. Vi är ju släkt. Någonstans, någon gång levde vår senaste gemensamma förmoder och förfader. DNA-trådarna knyter ihop oss alla. 

 

 

Öppnas i Händelse av Min Död – Liane Moriarty

Tänk dig att din man hade skrivit ett brev till dig, ett brev som bara får öppnas efter hans död. Föreställ dig också att brevet innehåller hans djupaste, mörkaste hemlighet. En hemlighet som kan förstöra inte bara det liv och den familj ni har byggt tillsammans, utan också andras. Tänk dig att du hittar det här brevet när din man fortfarande lever… 

Änglamakerskan – Camilla Läckberg

Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön Valö utanför Fjällbacka. En fin påskmiddag är uppdukad i matsalen, men alla utom den ettåriga dottern Ebba är borta. Har de blivit utsatta för något brott eller försvunnit frivilligt? Gåtan har aldrig fått någon lösning. Många år senare återvänder Ebba till ön och den gamla barnkolonin där hennes pappa med hård hand drev en internatskola. Hon och maken Mårten har förlorat sin treårige son och i ett försök att övervinna sorgen har de bestämt sig för att rusta upp huset och öppna ett bed and breakfast. Men knappt har de hunnit flytta in förrän de blir utsatta för ett mordbrandsförsök. Och när de börjar bryta upp matsalsgolvet hittar de intorkat blod under plankorna …

The 5th Wave – Ricky Yancey

After the1st wave, only darkness remains. After the 2nd, only the lucky escape. And after the 3rd, only the unlucky survive. After 4th wave, only one rule applies: trust no one. NOW IS THE DAWN OF THE 5TH WAVE On a lonely stretch of highway, Cassie runs. Runs from the beings that only look human, who have scattered Earth's last survivors. To stay alone is to stay alive, until she meets Evan Walker. Beguiling and mysterious, Evan may be her only hope. Now Cassie must choose: between trust and despair, between defiance and surrender, between life and death. 

Härskarteknik – Elaine Eksvärd

Härskarteknik handlar inte bara om män som förtrycker kvinnor eller chefer som missbrukar sin makt. Tvärtom är det något som vi alla, oavsett kön, ålder och position, använder mot varandra. Problemet är att de flesta inte vet om det. Här får vi hjälp att sätta fingret på när och hur det sker. Elaine Eksvärd definierar åtta huvudtyper av härskartekniker och exemplifierar med människors egna berättelser. Hon delar även med sig av egna erfarenheter och föreslår med humor och värme hur vi ska tackla jobbiga situationer. Alla som lider av nationalsyndromet konflikträdsla har nu en handbok i hur man säger besvärliga saker snyggt, men också hur man genomskådar de fula typerna. Tänk på att det bästa sättet att bevara en konflikt är att inte ta den.

 

Bortsett från dessa 7 böcker som faktiskt står i min bokhylla har jag även en lista i telefonen med böcker jag väntar på att få läsa:

Egenmäktigt Förfarande – Lena Andersson

Aprilhäxan – Majgull Axelsson

Simon och Ekarna – Marianne Fredriksson

Hundraåringen – Jonas Jonasson

Allt Jag Inte Minns – Jonas Hassen Khemiri

Gösta Berlings Saga – Selma Lagerlöf

Låt Den Rätte Komma In – John Ajvide Lindqvist

Populärmusik Från Vittula – Mikael Niemi

Hemsöborna – Agust Strindberg

Den Allvarsamma Leken – Hjalmar Söderberg

 

xx, Madeleine

boklista - books - böcker - reading - readlist

Fredagsfilm #3

Hej hej! Äntligen helg igen och vi ska faktiskt ut på en kort weekend i Anji här i kina. Vi kommer bo i små stugor, promenera i bergen, bada vid poolen och umgås. Vi är omkring 16pers som åker så det ska bli väldigt kul! :)
 
Men först är det dags för fredgsmys och ett tips på film för er att se i helgen!
 
 
Den här filmen såg jag och F på planet till eller från Kroatien (minns ej). Min lillasyster pratade om den i våras efter att hon sett den på bio med sina kompisar, så jag hade en liten aning om vad den skulle handla om. Trots det blev jag ändå överraskad över hur bra den var. James McAvoy som spelar huvudrollen är helt fantastisk och filmen är både intressant, läskig och spännande. 
 
Filmen handlar om 3 tjejer som blir kidnappade av en man med personlighetsstörning. De får under filmens gång träffa på några av hans personligheter och man får även höra hans psykiatriker berätta om sjukdomen. Det är otroligt spännande!
 
 
xx, Madeleine
 
film - filmtips - friday movie - movie - tips - veckans film - veckans filmtips