8 Places to Eat in Shanghai + Tips!

 Hej på er! När vi flyttade till Kina förra året var det många som skämtade om allt ris vi skulle äta, hur vi skulle krångla med ätpinnarna osv. Ja alla de fördomar man har när man inte varit här, samma fördomar som även jag hade! Jag flyttade ju hit utan att någonsin besökt Shanghai, Kina eller Asien överhuvudtaget. Men trots mina fördomar försökte jag hålla ett öppet sinne, för Shanghai är en internationell storstad och utbudet på restauranger kan inte vara annat än stort. Och SÅ rätt jag hade! Svensk husmanskost kommer alltid att vara nummer ett för mig, men bortsett från de har jag nog aldrig ätit så gott som här i Shanghai. Det finns så många fantastiska internationella restauranger där du får himmelsk mat till en vettig peng. Jag tänkte inte predika mer om detta, utan istället ge er lite tips på de restauranger vi varit på hittills och tycker ni borde besöka om ni kommer till Shanghai, eller om ni kanske bor här! :)

 

 
Bull & Claw

Detta är faktiskt min nuvarande favorit och det kommer dagar då jag inte kan tänka på annat än deras Hummersmörgås. Vi var här på middag en kväll och jag smakade nog de flesta av mina vänners rätter för att få lite koll på hur allt var, och ALLT var otroligt gott. De har ett fokus på skaldjur, så vill du slå på stort kan du beställa in en hel hummer att njuta av! Det har även en himmelsk brunchmeny med pannkakor, french toast, avokadosmörgås etc. (se ovan)

Typ av mat: Bar och Skaldjur

Adress: 110 Fenyang road, near Fuxing Zhong road

Pris: 200-300rmb/person

Tips på mat att beställa: Hel hummer, hummersmörgås eller vad som helst från deras brunch!

 

Goodfellas

Är ni sugna på italiensk mat och fantastisk pasta är detta ett självklart val för oss. Deras Gnocci smälte i munnen och jag har sen dess inte hittat något likvärdigt!

Typ av mat: Italienskt

Adress: 7 Yan’an Fong road, near Zhongshan Dong Er road

Pris: 200-300rmb/person

Tips på mat att beställa: Gnocci eller tortellini var våra favoriter!

 

 
Shintori

Detta var en av de första restaurangerna vi besökte när vi flyttade hit och jag skrev faktiskt om det här (länk). Är ni sushiälskare är detta ett lite finare alternativ, med fantastisk mat. Lokalen är dessutom öppen så man ser direkt in till köket vilket är häftigt. Vi beställde in en drös olika rätter och delade på, men sushin och sashimin är det jag minns som godast!

Typ av mat: japanskt, sushi

Adress: 803 Julu road, nead Fumin road

Pris: omkring 300rmb/person

Tips på mat att beställa: Avsmakningsmenyn ska vara prisvärd och god, annars satsa på sushi och sashimi!

 

Boxing Cat Brewery

Detta är Filips absoluta favorit av alla ställen i Shanghai, haha. Det är en sportbar/pub som ligger 10 minuters promenad från där vi bor. Bortsett från deras egna öl som F älskar har de hamburgare och sötpotatispommes. Hamburgarna är faktiskt otroligt goda, men tyvärr brister deras service och du får nästan upprepa dig 10ggr för att ändå få något fel i beställningen.

Typ av mat: Bar

Adress: 82 Fuxing Xi Riad, near Yongfu road

Pris: 100-200rmb/person

Tips på mat att beställa: Någon av hamburgarna, med sötpotatispommes och någon av deras hemmabryggda ölsorter!

 

 
Pie Society

Är du mer för den klassiska brittiska pajen är detta något för dig. Jag ryktes tillbaka till London när vi först gick hit, och deras minipajer med sötpotatismos är himmelsk.

Typ av mat: European, café

Adress: 67 Xingfu road, building 5, room 102, near fahuazhen road

Pris: 100rmb/person

Tips på mat att beställa: Köttfärspaj med sötpotatismos, mums!

 

Chicken & Egg

Ett perfekt lunchställe och med prisvärd mat är Chicken & Egg en favorit. Med fokus på kyckling har de fantastiska rätter, där kyckling och avokado toasten är min favorit. Med potatismos som sidorätt och en vaniljmilkshake så håller man sig länge!

Typ av mat: Amerikansk

Adress: 291 Fumin road, near Changle road

Pris: under 100rmb/person

Tips på mat att beställa: Kyckling och avokadosmörgås, med mos och milkshake!

 

 
Mr & Mrs Bund

Detta är en av de finare restaurangerna och då även med en dyrare meny, men maten är den godaste jag ätit i hela Shanghai. Det är stora portioner och köttet var helt perfekt! Går du hit bör du fråga efter ett fönsterbord eftersom de ligger precis vid the Bund och bjuder på en fantastisk utsikt kvällstid!

Ett extra plus får denna restaurang då det var här som Filip friade till mig! ♥

Typ av mat: franskt, europeiskt

Adress: 18 Zhongshan Dong Yi road, Bund 18, 6/F, near Nanjing Dong road

Pris: över 300rmb/person

Tips på mat att beställa: Har plånboken möjlighet bör ni beställa Wagyu köttet, med mos och någon sidorätt, som sparris eller tomat och mozzarella sallad.

 

 El Bodegon

Ett ställe jag sökte fram av en slump en kväll som jag och Filip var sugna på en redig köttbit till middag. Det är två argentinska bröder som äger restaurangen och du kan beställa en redig köttbit, med sötpotatismos och en enkel sallad. En helt perfekt middag!

Typ av mat: sydamerikansk, steakhouse

Adress: 83 Changshu road, Shenzhou Commercial bulding, 4/F, near Julu road

Pris: 100-200rmb/person

Tips på mat att beställa: Skippa förrätt och ta bara en stor valfri köttbit med sötpotatismos!

 

 
 

+ TIPS på app

I och med denna lilla restaurangrecension tänkte jag tipsa om en app som är ett måste om ni bor eller besöker Shanghai. Appen heter Bon app och är en restaurangapp där du kan söka på restauranger nära dig, i ett visst område, efter en viss kategori etc. Du kan även läsa andras recensioner eller skriva en själv. Appen har nu även släppts i andra städer, så som Singapore, Beijing, HongKong, Tokyo och Taipei. Det är det perfekta sättet att leta fram en restaurang att äta på för kvällen!

 xx, Madeleine

food - food in shanghai - life in shanghai - restaurant - shanghai - tips