Croatia Day 8-12, Milna-Vis-Korcula-Hvar-Split

 
Hej på er! Hoppas ni har gillat mina tidigare sammanfattningar av vår resa här och här. Nu kommer den sista delen!
Dag 8 vaknade vi som sagt i hamnen Milna och tog oss snabbt iväg till nästa ö. 
 
 
Grabbarna fick hjälpa till medan vi damer satt och drack kaffe! hehe
 
 
Hur fint är det inte!? Fantastisk ö!
 
 
Och självklart stannade vi och badade lite. Eftersom vattnet är så klart passade vi ofta på att snorkla lite. Lite fiskar och sjögurkor fick vi se minsann!
Nästa Ö vi hamnade på var Vis, som tidigare varit en militär ö och avstängd för allmänheten. Vi tog en guidad tur runt ön och fick se allt från hemliga tunnlar, en ubåtsgömma och platser de haft kanoner på.
 
 
Vi åkte även förbi viken vi badade i tidigare på dan, hehe.
 
 
Här ser ni vad dom byggt för att gömma en ubåt. Det är även ett populärt ställe för folk att hoppa på, men tyvärr är det väldigt högt och många som skadar sig. Söker ni på Vis Croatia och jumping lär ni få upp lite klipp från denna plats!
 
 
Här förklarar vår guide hur zigenarna snodde all metall i tunnlarna efter de slutat användas, så idag ser man bara små spår i tunnlarna från vart all kommunikation varit. Men otroligt spännande ändå! Och guiden var helt fantastisk!
 
 
Här är en av de högsta topparna på ön, med en fantastisk utsikt!
 
 
På kvällen bjöds vi på ännu en kroatisk specialitet, "under the bell" som jag nämnde att jag åt även i Zagreb. Men denna gång satsade jag på bläckfisken istället. Här ser ni även hur det tillagas. Maten läggs under ett lock och täcks sen med glödande kol under ett par timmar. 
 
 
Jag har aldrig tyckt att bläckfisk ser speciellt gott ut, men tur att det smakade desto bättre!
 
 
Vi fick in en stor gryta som vi delade på. Det var betydligt mer mat än det ser ut att vara.
 
 
Min fantastiska fästman blir alltid så bra på bild! En riktig linslus är han! ;)
Dag 9 tog vi oss vidare mot ön Korcula. Men först blev det lite badning, och efter det skulle grabbarna självklart åka Jollen sista biten.. Kan säga att vår Skipper tog tillfället i akt och jävlades lite. Grabbarna blev som barn! :)
 
 
Väl framme blev det lite ont om tid, men en snabbdusch och sen var det dags för middag uppe i bergen. 
 
 
Jag fick den finaste utsikten!
 
 
Restaurangen hade även en liten kisse vi passade på att gosa med. Lilla Rosa!
 
 
Solen gick sakta ner bakom bergen och vi passade på att njuta ordentligt!
 
 
haha, här har ni förresten Louise fisk, tänder och allt. Tyckte den såg så läskig ut, men hon intygade att den var god! Efter middagen åkte vi tillbaka till stan och vi insåg att F hade tappat bort sin telefon. Knappt en timme senare var den hittad (i taxin vi tog från restaurangen!) och vi tog oss ut på en promenad i stan och avnjöt varsin drink.
 
 
Dag 10 var vi alla utmattade och sov större delen av båtfärden till nästa ö, nämligen Hvar. Det är nya Ibiza enligt ryktena och nog var det en feststad alltid med mängder av ungdomar.
 
 
Detta var enda gången vi inte låg vid en hamn under natten, utan vid en boj. Vi fick ta jollen in till närmsta brygga där vi avnjöt lite grillad kroatisk mat lagad av vår Skipper och hans lokala vänner.
 
 
 Detta är Ivy (Filips lillasyster) som var på riktigt spralligt humör denna afton. 
Efter middagen gick vi ut för att se vad partyön Hvar hade att erbjuda, men vi märkte snabbt att vi blivit för gamla för denna typ av festande. haha.
 
 
 
Efter någon timme tog vi varsin pizzaslice istället och gick tillbaka till båten och sov! Såna pensionärer, men vi trivs så bra med det ska jag tala om! :)
 
 
Här har ni förresten båten vi seglat med! Enda bilden jag fick när vi inte själva satt på båten eller var inklämda i en hamn!
Dag 11 seglade vi tillbaka mot Split, med ett snabbt stopp i Milna för lunch! Natten spenderades sen på båten i hamnen i Split. Och dag 12 begav sig alla i olika tider till vardera flyg, och vi var hemma tidig söndagsmorgon i Shanghai igen! Där möttes vi av denna skylt på flygplatsen och vips så kändes det att vi var tillbaka i Kina. haha.
 
 
Detta är alltså bandet man hämtar väskorna på, som de refererar till som karusell! haha. Så typiskt Kina.
Jag hoppas ni tyckt om att få en blandad kompott av bilder från vår resa, och kommentera gärna om ni har frågor! :)
 
xx, Madeleine
 
croatia - hvar - july - korcula - milna - sailing - split - summer - travel - vacation - vis