Juice Detox - My Experience

Hej på er! Nu är det äntligen dags för min recension av vår juice detox vi gjorde innan midsommar. 
Anledningen till att vi ens testade var för att två av våra vänner bestämt sig för att köra detta dagarna innan midsommar. De har kört denna typ av detox innan och tyckte att även vi skulle hoppa på. Jag var snabb med att säga ja och har varit sugen på det sen dom först nämnde det i januari har jag för mig. Filip krävde lite övertalning men var även han med på tåget (hör och häpna). Det var sagt att vi skulle bli som nya människor efter denna detox, få ett glow och känns oss redo för sommaren, och vem tackar nej till det liksom?! ;)
 
Företaget vi beställde ifrån heter Lizzy's all Natural och drivs av en amerikansk tjej här i Shanghai. De har flera små butiker där dom säljer bl.a. juicer, smoothies och yoghurts. Allt är helt naturligt utan tillsatser och tillverkas per dag så det är väldigt fräscht. 
 
 
 
Hur går det till
Du beställer den typ av detox du tror passar dig och de resultat du är ute efter, exempelvis:
"Are you seeking more energy in your life? signature energy cleanse will be perfect for you!
Do you feel like the pollution has taken a toll on your health? Try our intense one!" osv.
Du kan sen även bestämma hur många dagar du vill köra, allt från 3, 5 eller 10. Det är upp till dig, men 5 dagar brukar vara den vanligaste! Vi betalade även en liten extra peng för att få alla våra juicer hemkörda, så kl.7PM kom en leverans med juicer för morgondagen. 
Du får 6 juicer att dricka under en dag. Du får 2 shots att ta mellan juicerna + 2 energypowders att blanda ut i t.ex. vatten och dricka mellan juicerna. Juicerna ska ultimat drickas med 2-3 timmars mellanrum, och blir du inte mätt kan du alltid köpa till någon av lizzys juicer. Det finns även några rekommendationer på snacks du kan äta med måtta emellan juicerna, t.ex. en liten näve naturliga nötter, en rå morot eller en halv gurka. Du ska även dricka mängder med vatten varje dag. Och hålla dig borta från kaffe, nikotin osv. 
 
 
Hur gick det?
För mig var första dagen mest spännande och man såg fram emot att få testa alla juicer man hade för dagen. Men man blir snabbt trött på att bara dricka och inte få tugga på något.
Dag två var jobbigare för då började jag sukta efter saker och jag hade huvudvärk eftersom jag inte druckit kaffe sen lördagen. Denna dag (måndag) var jag även på kontoret så vid lunch var allas matlådor otroligt lockande. Men man måste ha viljan!
Dag 3 var värst för mig! Då kändes målet så långt borta för man hade precis tagit sig halvvägs och visste att man hade lika långt kvar. Tack och lov var jag aldrig riktigt hungrig eftersom du fick i dig något med lagom stora mellanrum, men huvudvärken var kvar.
Dag 4 kände jag mig äntligen bra igen, ganska pigg och ingen huvudvärk. Nu var man även van vid känslan av att bara leva på juice. Som jag beskrivit det för andra så var man aldrig hungrig men man kände sig konstant tom inombords eftersom man inte hade någon fast föda att bearbeta. 
Dag 5 var en fröjd. Då gick tiden ganska långsamt för varje juice räknade man ner. Den sista frukostjuicen, den sista av nr2, den sista lunchjuicen osv. 
 
 
Resultat
 Jag gick ner 3,5kg på dessa 5 dagar, fick ett glow i ansiktet enligt mina kollegor och kände mig både piggare och fräschare efteråt. Efter vill man självklart äta mat, men man tänker efter mer innan man stoppar i sig något och att snaska är inte något som bara går av farten längre. hehe. Filip gick ner nästan 5kg om jag minns rätt, och kände sig även han lite bättre. Jag ser inte detta som någon livsstil, utan mer som något att göra nån gång ibland när man känner för att rensa kroppen på skit och få en kickstart på en bättre livsstil igen. För mig skulle denna detox vara perfekt efter en semester när man ätit lite för mycket av det goda och mest legat still. Då får man en kickstart att komma igång igen och kan sen återgå till hälsosammare kost och träningsvanor.
 
Detta var som sagt MIN erfarenhet och detta är inte något som passar alla. Men har ni frågor är ni alltid välkomna att kommentera eller höra av er :) 
 
 
xx, Madeleine
 
detox - juice