Swedish Midsummer

God morgon älskade ni! Idag är det midsommar och det är första gången jag inte är hemma i Sverige faktiskt. I 25 år har jag alltid spenderat denna högtid hemma med våra svenska traditioner, men i år blir det ett försök här i Shanghai. Swedish Young Professionals sätter ihop årets midsommarevent och självklart ska vi gå. Vi kommer få svensk mat, dansa runt midsommarstången och ha blommar i håret. Så vi gör det så bra vi kan helt enkelt. Men först blir det en dag på kontoret för inte får vi ledigt inte, vi bor ju i Kina ;) hehe.
 
Men jag tänkte även flika in en fantastisk liten film som jag tycker sammanfattar vår svenska tradition otroligt bra!
And for you guys who don't know what the swedish midsummer is about or what craziness we swedes tend to do, here comes a short movie to show you! Enjoy! :) 
 
 
xx, Madeleine
 
holiday - midsummer - swedeinshanghai - sweden - swedeninchina - tradition

The Little Monster

Heej! Idag kan jag inte låta bli att tänka på vårt lilla monster hemma i Sverige! Jag saknar henne så otroligt mycket, och att få bilder lugnar saknaden för stunden när man vet att hon mår bra. Men i nästa stund önskar man att man var där hos henne och då blir saknaden värre. Det är hopplöst! Haha.


Hon bor ju hos våra bästa vänner i Uppsala vilket känns tryggt, och för någon vecka sen fick jag ett gäng bilder på vår lilla prinsessa! 


Såhär brukar knasbollen sova i soffan
Eller såhär!
Eller såhär! Att ha huvudet högt är ofta ett prio!
Hon gillar även att mysa!
Se så glad hon är! Underbart att få bo hos bästa vännerna!
Sötaste facet som finns är detta!!! Smälter när jag ser henne :)

xx, Madeleine 

My Weekend

Hej på er! Idag är det ungefär en vecka tills vi flyger till Kroatien, Woho. Och på fredag är det midsommar, vilket man tyvärr glömmer till och från eftersom det inte pratas om på samma sätt som hemma. Våra svenska vänner nämner det och det planeras för fullt, men i vardagen så glöms det bort eftersom jag bara har en svensk kollega här på kontoret! 


Men jag tänkte passa på att berätta lite om vår helg, som blev en smygstart på semestern kändes det som. I fredags efter jobbet åkte jag och F på Kinnarps Showroom Opening. De hade slagit på stort med både buffé och bar. De hade även en kille som körde stand-up! 

"Gratis är gott" är definitivt ett motto kineserna kör på, så även vi denna kväll!
Efterlängtad pizza!!
Krämig pasta med riven ost!

Efter eventet tog vi en Didi (Kinas uber) till vår middagsbokning. Vi hade sett fram emot italiensk mat hela veckan när vi juicat så pizza och pasta var ett måste ;) Efter det mötte vi upp några vänner en stund innan vi ramlade i säng efter tolvslaget! 

Lördagen startade kl.7 för min del, så jag avnjöt en lugn frukost framför datorn! Klockan 9 var det nämligen dags att röra sig mot ett Hot Yoga pass! 

Gröt och kaffe är den vanligaste frukosten jag bjuder min mage på
Innan passet!
Efter passet! Haha. Ni ser ju svettfläckarna på mattorna.. vi var inte torra efter ;)

Passet var väl precis som jag tänkt mig.. olika yogaposer som utfördes i ett varmt rum. Svetten rann kan jag tala om! Men kul att få testa :) efter yogan blev det en taxi hem och duscha för att sen åka på lunch!

Jag älskar denna avokadosmörgås!

Vi slog till på ett av våra favoritställen Hooked (som för tillfället får sin mat från Bull & Claw) och vi blev inte besvikna. Deras avokadosmörgås och pannkakor är Amazing! 

Livsnjutare som klämt ner sina rumpor vid poolkanten!
Och JA, man ser himlen i Shanghai!!

Efter lunchen rullade vi vidare mot en pool för några timmar i solen! Det var fler som tänkte likadant tydligen men vi klämde ner våra små rumpor där det fanns plats och hann njuta nästan två timmar innan solen gömt sig bakom höghusen. Då rullade vi vidare och mötte några vänner för mingel och senare middag. En fantastisk dag blev det! 

Söndagens äventyr var lite mer planerat och vi skulle ta oss iväg en bit utanför stan för att få njuta ännu mer av sol och bad! Jag startade dock med en mumsig frukost från Lizzy's (som gjorde våra juicer). Kokos yoghurt med mangokräm! Perfekt!

Denna raring är sååå smarrig
Min tuffing!

Väl på plats var vädret lite mulet men det stoppade inte oss! Vi badade, solade, åt lunch buffé och njöt av livet. Men tyvärr somnade både jag och F i solen där ett tag... det syns ju att vi är från Sverige om vi säger så! Haha.

Jag har snart läst ut denna bok! Så fin!

När eftermiddagen närmade sig tog vi oss tillbaka till civilisationen. Vi avnjöt en middag på en tysk restaurang och tog sen ett glas i "vattenhålet". Ett lugnt och mysigt avslut på en fantastisk helg! 

xx, Madeleine