Our weekend in Seoul

Hej på er! Nu har internet strulat tillräckligt får jag hoppas, så nu är det tredje gången gillt för att få upp alla bilder från vår helg i Seoul. Fredagen har ni redan fått höra om, men ni kan läsa det igen här om ni missat det. 
 
Lördagen började strax innan kl.8 då vi gjorde oss i ordning och njöt av lite hotellfrukost. Vi hittade lite godsaker men kom faktiskt fram till att vi i Sverige är bortskämda med goda frukostar! Efter det tog vi oss till ett av Seouls palats, både för att beskåda det häftiga palatset, men även för att få se vaktbytet vi hört skulle vara häftigt. 
 
 
Porten till området var riktigt mäktig, men det var bara en av tre portar innan man kom till själva huvudbyggnaden.
 
 
Vi kom precis vid vaktbytet (det sker varje heltimme) så vi kunde snabbt checka av en av våra missions för dagen. De såg riktigt häftiga ut men tyvärr borde deras "orkester" öva lite mer för det var inte några fagra toner som hördes. haha. 
 
 
När vakterna kom närmre såg vi även att de alla hade påklistrade mustacher och skägg. haha. Filip vart väl lite extra mallig över detta eftersom hans ansiktsbehåring då inte är falsk ;) 
 
 
Men nog var det häftigt att se alltid. Lite väl omständigt hela grejen, bara för att byta vakter kan tyckas, men kul att titta på! :)
 
 
Sen köpte vi entrébiljetter och begav oss in genom alla portar för att komma till själva palatset. Och vilken besvikelse. Nog var det häftiga byggnader alltid men dom flesta var tomma och det var inte så mycket att se. Enligt oss var vaktbytet det häftigaste som skedde och vi kunde gott fota palatset från avstånd utan att behöva betala in oss på området. 
 
 
Väl utanför murarna stötte vi på denna ståtliga staty, haha. Jag vet inte om jag skulle kalla detta för en mäktig staty, eller något som fungerar som skräckinjagande direkt. Gullig är nog rätt ord! haha. 
 
 
Efter en snabb fika på Starbucks (kaffet vid frukosten var inte att hurra för så jag behövde påfyllning!) tog vi oss vidare mot "gamla stan".. Detta hade jag hört skulle vara en mysig del att strosa runt i då husen skulle vara väldigt gamla och mer traditionella än övriga staden.
 
 
Och nog måste vi hålla med. När man kom längre in i byn var det riktigt små och mysiga gator, växter överallt och så himla fina hustak. Detta var nog en av de mysigaste platserna vi besökte under helgen och definitivt något vi rekommenderar! 
 
 
På vägen ut ur byn och vidare mot tunnelbanan gick vi förbi ett ställe som serverade Ginseng Chicken Soup som vi hört Korea ska vara känt för, så vi slog oss ner och beställde det till lunch. Soppan var helt okej, med en hel kyckling kokandes som var riktigt god, men inte mycket kött på benen tyvärr. 
 
 
Den ovänatde delikatessen var deras friterade kycklingklubbor, jisses Amalia! Det var riktigt gott och jag tror Filip åt nästan hela korgen själv! MUMS! 
 
 
Ja ni ser ju, koncentrerad kille! Vi passade såklart även på att sitta utomhus i deras trädgård, så himla mysigt. Och lite lägre grader än i Shanghai, så ynka 24grader var svalt och härligt. 
 
 
Efter lunch tog vi tunnelbanan vidare för en fika på ett Surikat Café. Detta måste vi erkänna var höjdpunkten och det vi sett fram emot med hela resan. Man får alltså ca.10 minuters mysstund inne bland små surikater. Man får sitta ner i en liten inhängnad, en filt i knät och sen vänta snällt på att dom små gosisarna vill krypa upp i knät på en och bli klappade.
 
 
Det var så himla mysigt och spännande att få klappa dessa små hårbollar, men samtidigt tycker man lite synd om dom som måste stå ut med alla turister dag ut och dag in. De som jobbade hade dock stenkoll och tydliga regler. Och när vi kom hade den ena gruppen med surikater vilostund så ingen tilläts komma in och störa dom!
 
 
De hade även andra djur på cafét som smög runt bland sittplatserna och inte i någon inhängnad, bl.a. denna söta lilla wallaby. Så himla gullig, och fruktansvärt len och fluffig päls. Han var dock otroligt busig och snabb på att snoka bland folks väskor som stod på golvet samt knapra på både plankor och sladdar som låg framme. De som jobbade hade ett extra öga på denna kille ;)
 
 
Här är han på jakt efter nästa byte. hehe. Så nyfiken och söt! De hade även några katter och en vit räv. Tyvärr är ju rävar otroligt skygga till naturen så den lille stackaren gömde sig hela tiden och ville inte alls vara nära folk :(
 
 
Efter det tog vi oss vidare för lite shopping i stan. Vi knallade runt på en marknad, köpte presenter till familjen här hemma och lite roligt till oss själva. Sen var det dags för middag! Filip fick bestämma och det blev Koreansk BBQ. Som ni ser så lagade dom maten åt oss på vårt bord! Och det var så himla gott. Vi beställde även en skål ris till, men det rörde vi inte ens för det var så mycket mat. haha. Tyvärr insåg vi inte förens efteråt att man kunde göra som sallads wraps med all mat (vi sneglade på två damer bredvid som besatt denna kunskap). hehe. 
 
 
Efter middagen rullade vi hem med tunnelbanan och bestämde oss för några extra timmars sömn på hotellet. För dagen efter skulle vi flyga hem innan lunch (vilket betydde tidig morgon). Men innan vi somnade passade jag på att testa en dryck jag hört om, Milkis, vilket är kolsyrad mjölk. Det låter fruktansvärt äckligt, men det var faktiskt väldigt sött och gott. Jag skulle inte säga att det är riktig mjölk, men kanske minimjölk med massor av socker och kolsyra. Sött och gott! 
 
Dagen efter flög vi som sagt hem tidigt så detta får samanfatta vår helg i Seoul! En helt fantastisk stad med mycket att erbjuda. Jag ska sätta ihop en liten "miniguide" för Seoul senare i veckan, och vi rekommenderar er verkligen att åka dit!
 
xx, Madeleine
 
 
blogger - china - life in shanghai - seoul - shanghai - south korea - swedish - travel