8 Things I look forward to in Sweden

Hej mina älsklingar! Om två dagar flyger jag till Sverige igen och ända sen vi bokade mina flygbiljetter så har jag i bakhuvudet börjat fundera på vad jag saknar och längtar efter. Så här kommer nu en liten lista på de saker jag ser fram emot med att vara tillbaka i Sverige på besök.  
 
 
 

1. Svensk husmanskost och mat

Alltså som jag saknar svensk husmanskost. Allt från pyttipanna och blodpudding till ägg och kaviar. Jag saknar tacos på fredagar och smörgåsar med leverpastej och saltgurka. Mums. Jag saknar nog mest att få laga maten själv. Bortsett från frukost så har jag stått här i köket och lagat mat kanske 3 ggr sen vi flyttade hit. Innan lagade jag mat varje dag. Så förbered dig mamma, för jag kommer ta över ditt kök ;)

2. Bra internet

Som jag nämnt tidigare så är internet här väldigt bristfälligt. Vissa tider och dagar är det liksom kört och har man inte tålamod så brister det ganska lätt. Så jag längtar något otroligt efter en vettig internetuppkoppling.

 

 

3. Familj och vänner

Mamma är nog den personen jag saknar mest då vi vanligtvis brukar ringa och prata på telefon i tid och otid om allt mellan himmel och jord. Mina syskon och vänner hörs jag med via whatsapp vanligtvis så de är lättare att hålla kontakten med även här borta (minus tidsskillnaden). Men det är sjukt vad jag saknar alla. Denna flytt gör bara att jag med ännu mer säkerhet vet att jag är riktigt familjekär!

4. Gå till frisören

Jag går väldigt sällan till frisören och är tyvärr väldigt kräsen med vem som får klippa och färga mitt hår. Senast jag gick till MIN frisör var kanske två månader innan vi flyttade hit, så det är på tiden att fräscha till detta barr. Jag har faktiskt klippt topparna hos en frisör här, men att färga/slinga har jag inte vågat. Jag är så rädd för att det ska bli gula toner, så vi får se om jag bokar in ett besök nu när jag är hemma på besök.

 

 

 

5. Salsa ♥

Om det är någon jag saknar och tänker på minst 5 ggr varje dag så är det vår bebis Salsa. Det gör liksom ont i mammahjärtat att veta att hon är på andra sidan jorden. Vi vet att hon har det bra, men man vill liksom vara den som tar hand om henne. Så är det någon som kommer bli bortskämd och få gos och lååånga promenader när jag är hemma på besök så är det vårt lilla odjur.

6. Handla i affärer jag saknat

Både matbutiker och klädbutiker kan jag komma på mig själv att jag saknar från Sverige. Det finns mycket här i Shanghai, och speciellt en massa nytt och spännande att testa. Men ibland saknar man att få strosa runt på gamla goda ICA Maxi där man känner igen produkterna och vet vart man hittar saker och ting. 

 

 

7. Kvalitetstid

Att få ta igen tid med vänner och familj är något jag verkligen ser fram emot. Jag kommer bo hemma hos mamma och lillasyster så det kommer bli många timmars kvalitetstid med dom och hundarna. Men jag ser även fram emot att få åka och hälsa på svärmor i Falun, besöka wifey och även träffa andra nära vänner nu när jag har tid. 

8. Långa promenader

Det är otroligt mysigt att promenera här i Shanghai, se alla byggnader och människor. Men inget slår nog en lång promenad i svensk natur. Frisk luft, musik i öronen och kunna låta hundarna ströva fritt. Det kommer bli många promenader när jag är hemma.

 

Har ni varit utomlands en längre tid?? Vad saknade ni mest då?

xx, Madeleine

8 things i look forward to - en lista - saker att se fram emot - shanghai - sweden