Fettisdag och svenska semlor

 
God morgon älsklingar! Det är första mars idag och troligtvis den månad med flest födelsedagar bland de jag känner. På Facebook kan man ju se vilka dagar folk fyller år och vad jag minns så känner jag någon/några som fyllde år alla dagar utom två under mars månad. Det är ganska imponerande! 
 
Men igår var det ju fettisdagen och tradition att äta semlor. Så självklart såg jag till att ordna det även här hemma. Jag tog en promenad till Fika Sweden som jag berättat om tidigare och hämtade mina förbeställda semlor (det var många svenskar här i Shanghai som beställt!) och efter middagen fick vi avnjuta dom. Även våra familjemedlemmar som tidigare inte testat denna delikatess tyckte om dom :) Ett bra betyg!
 
Hur uttalar ni föresten fettisdag? Det ska ju vara "Fet-tisdag" men jag kan ibland komma på mig själv med att säga "fettis-dag".. haha. Hur säger ni??
 
 
Idag blir det en lugn dag för mig med plugg i sängen. Vi har nämligen lite baciller som går runt här hemma och det är flera som börjat känna sig sjuka.. Jag var så nöjd över att jag inte blivit drabbad men imorse var det huvudvärk och en öm hals som gjorde sig tillkänna. Så det blir mycket c-vitamin och vatten idag för att förhindra att det blir värre!
 
xx, Madeleine
 
fettisdag - fika - semlor - svenska semlor - sweden