Visit Jing'an Temple

Hej finisar! Idag är det riktigt tråkigt väder här i Shanghai. Igår fick vi sol och värme, men idag vände det och är regnigt och kyligt. Det vänder verkligen hela tiden här, men det blir tack och lov fler och fler varma dagar nu när våren kommer. Så idag blir det biobesök och mys hemma :)
 
Förra söndagen besökte jag och F Jing'an Temple som ligger en halvtimmes promenad från där vi bor. Vi har varit där omkring flera gånger så det är väldigt centralt och precis vid början på Nanjing Road. Men nu var det dags att få gå in i templet och det var otroligt fint. Det var även många där och tände rökelser, bad och kastade mynt för att få tur. Otroligt spännande att få se och det är så fint där inne med alla statyer och detaljer på templet. Så är ni i Shanghai kan det definitivt vara värt ett besök (kostar inget). 
 
 
Det svarta tornet ni ser i mitten är det som alla kastar mynt mot. Lyckas man kasta in ett mynt i något av hålen så ska det tydligen ge tur. Om man däremot missar och myntet hamnar på marken är det otur att ta upp det. Detta var det dock inte alla som brydde sig om, men det fanns även en liten gubbe som gick runt och samlade ihop de mynt som ingen plockade. Han skänkte dom sen i en tunna som står nedanför tornet. Men visst är det vackert med alla gulddetaljer?
 
 
Templet står verkligen mitt i smeten med alla höghus runtomkring. Det är verkligen häftigt, och på kvällarna när alla lampor lyser runtom är det så mäktigt.
 
xx, Madeleine
 
 
 
jing'an temple - shanghai - temple