Craving for Brunch

Hej på er vänner! Idag är det söndag och första dagen på helgen för oss. Det är nämligen Dragon Boat festival här i Kina, vilket innbär att vi är lediga imorgon och på tisdag, men som kompensation var vi tvugna att jobba igår (lördag). Så det blir en långhelg, men inte som vi är vana hemma i Sverige kanske. Så mentalt känner man att det är söndag (man är lugn men förberedd på jobb för morondagen) men sen i bakhuvudet vet man att man är ledig i två dagar till. Så det blir lite luddigt det där, men vi klagar inte! :)
 
Idag bjuds vi på sol och 30 graders värme. Här hemma har vi dock inte lämnat lägenheten än och det börjar närma sig lunch. Filip har sovit så dåligt senaste tiden och kom hem sent inatt så idag får han sova ut stackaren. Men snart börjar min mage skrika efter mat igen, och jag har craving för brunch.. eller en hamburgare dränkt i ost och sötpotatis pommes! mums! Så när hungern tar över så blir det dags för Filip att vakna ;) haha. 
 
 
För några helger sen åkte jag till Hong Kong, och när jag var tillbaka i Shanghai mötte vi upp några vänner och gick för att äta brunch på Hooked. Alltså, det var bland det godaste jag ätit på LÄNGE! Juicen ovan var dock inte att rekommendera, för den smakade mest limevatten med mosad gurka i.
 
 
Men denna smaskiga avokadosmörgås...mums. Den var verkligen helt perfekt! Speciellt efter en flygtur med flygplans frukost. haha. Kanske var mina förväntningar som var låga, men mitt sällskap tyckte samma så jag håller mig till att det verkligen var så fantastiskt som jag uppfattade det!
 
 
Denna tjuvade jag bara till mig en smakbit av, men jisses. Inget var liksom okej, utan allt var fantastiskt! Fasen, jag plågar mig själv här nu känner jag och blir bara mer och mer hungrig! haha.
 
 
Detta var som grädden på moset. Pannkakor, med varm marinerad banan, glass, chokladkakssmulor och allt annat smaskigt som ni ser... Detta skulle jag kunna äta varje dag! Tyvärr är ju vi duktiga med träningen nu så kosten måste ju justeras en aning. Och detta är helst inte att rekommendera ;) Men ibland får man unna sig!
 
Nu måste jag dricka ett par glas vatten för att stilla hungern för en stund, så får vi se vad vi tar oss för denna dag! Hoppas ni får en fantastisk söndag. Puss på er!
xx, Madeleine
 
 
Hong Kong - brunch - craving - food - hooked - life in shanghai - lunch - shanghai