Tired Tuesday

Hej älsklingar! 
Jag är så otroligt trött efter denna långa tisdag. Det har varit en produktiv och rolig dag, men utmattande :) Jag har inte sovit så bra senaste tiden heller så jag måste justera mina rutiner lite för att kunna sova bättre.

(null)

Så ett steg är t.ex. att unna sig själv en varm dusch och ansiktsmask efter middagen. Det kan jag checka av! Och även att krypa ner med en bok istället för mobil eller dator innan läggdags. Vi har en bokklubb på jobbet där vi varje månad presenterar en arbetsrelaterad bok vi läst. Så ikväll ska jag läsa klart denna som är kopplad till marknadsföring. Jag har även lite gott snask, jordgubbs kitkat som Filips pappa köpte i Japan nyligen! 

Dags för mys! Puss på er :)

#blogger - #lifestyle - #reading - #shanghai

A Weekday from Morning to Evening

God afton!! Hur mår ni?? Själv har jag en jobbig förkylning nu när hösten smyger sig på. Ena dagen har vi närmare 20grader och nästa kring 15grader, så det är lite svårt att klä sig. Försöker råda bot på dessa baciller så gott jag kan, men håll gärna tummarna för mig ;)
Jag har fått lite frågor kring hur vår vardag ser ut, och jag ska försöka ge er en vlogg i sinom tid. Men tills dess kan ni få en snabb beskrivning :) 
 
 
8.00 Alarmet ringer och det är dags att snooza i nästan 30min. Ja vi är riktiga snoozare ;)
8.30 Dags att gå upp och göra sig redo för dagen. Alltså toalettbesök, tvätta ansiktet, borsta tänderna, klä på sig, fixa hår och smink.. och sen är jag redo!
9.00 brukar jag ta mig iväg till jobbet, antingen går jag eller så tar jag en cykel på vägen. Här i Kina finns det nämligen en hel del cyklar man kan låsa upp med en app i telefonen och sen bara låsa och lämna när man är framme. Super smidigt!
9.30 brukar jag anlända till jobbet där jag börjar dagen med att kolla igenom mailen, dricka kaffe och äta en yoghurt eller banan till frukost. Sen rullar liksom dagen på.
13.00 har vi vanligtvis lunchtimme, så då äter jag matlåda eller lunch som jag beställt med några kollegor på kontoret. På fredagar brukar hela kontoret gå ut och äta lunch på nån av restaurangerna i närheten.
14.00 back to business och min "efter lunch kaffe" dricks. hehe.
18.30 slutar vanligtvis min arbetsdag, ibland senare, och på torsdagar erbjuds vi kinesiska lektioner så då stannar vi ännu längre.
19.00 brukar jag vara hemma igen och då äter vi antingen middag som ayi lagat här hemma, beställer hem eller går ut och äter.
19.30-22.30 Resten av kvällen sker lite beroende på vad vi känner, ibland tränar vi, ibland kollar vi serier och ibland hänger vi lite med resten av familjen här hemma. 
22.30 både jag och Filip brukar vara redo för natten och vi kollar antingen serie, film eller youtube klipp tsm.
23.00 brukar vi båda ha somnat, och så ser en vanlig dag ut :)
 
 
Nu kanske ni även ser att många av mina vakna timmar går till jobb här borta, så blogg och videor hamnar i andrahand. Men jag ska bättra mig. Lovar!
Puss på er!! 
 
everyday - everydaylife - life in shanghai - shanghai - swedeinshanghai

I´m an legal Alien!

"Woho! I´m an Alien. I´m an legal alien!"
Denna låttext har gått på repeat i mitt huvud idag efter att jag mottog mitt pass och här med är en laglig alien som får arbeta i Kina. Det är en låång och dryg process att få arbetsvisum här i Kina kan jag tala om, med mängder av olika papper och dokument som ska lämnas in, översättas och stämplas. Men nu är min process klar och jag är nu en "legal alien" som dom kallar det. haha. 
 
Med det sagt kommer det numera att dyka upp mer inlägg framöver, mer personligt och med fler inblickar i vår vardag i Shanghai. Det där med vloggar är också något jag klurat på och blivit ombedd att göra sen innan vi flyttade hit, och jag jobbar på det! ;) hehe.
 
 
I lördags mötte jag upp några av tjejerna för en brunch på Brut Cake Café. Det är fortfarande behagligt ute, men det börjar bli lite kyligt så långbyxor och långärmat börjar nu bli obligatoriskt. haha. 
 
 
Elisha åt fried chicken and waffles, och det var oväntat gott ska jag tala om. Fick smaka en bit och var så sugen på att beställa till mig själv. Inte en kombo man tror ska vara god, men mums!
 
 
Själv slog jag till på pannkakor! Vad är en brunch utan pannkakor liksom, hehe. Dessa var perfekt mättande men kändes ändå "nyttiga" med frukt och pumpakärnor. 
 
 
Här har ni hela fantastiska gänget! Elisha, Eileen, Ellen och Olivia! Dessa brudar är bäst :) Självklart utvecklas alltid våra helgaktiviteter till så mycket mer än bara en brunch. Efter brunchen gick vi hem till Ellen och träffade hennes lilla valp Eskil, sen köpte vi med oss vin och snask till Olivia där vi myste i någon timme, sen mötte vi upp fler folk och åt middag på Liquid Laundry. Som avslut mötte jag upp Filip med några vänner på en bar där vi tog varsitt glas innan vi åkte hem. En väldigt typiskt lördag i Shanghai!
 
Berätta gärna vad ni skulle vilja veta mer om så ska vi se till att uppfylla era önskningar så gott det går!
Puss och kram!
 
food in shanghai - life in shanghai - shanghai