Mooncake

Hej vänner! Imorgon är det fredag igen och en vecka närmare att Filip kommer tillbaka. Han är nämligen i Sverige på business trip i två veckor, men imorgon har halva tiden gått!! Gissa om jag är glad över det?! ;)

Nästa helg börjar även den så kallade Golden week här i Kina som är en vecka där alla är lediga i stort sett. De firar nämligen sin nationaldag samt mid-autumn festival den veckan. Och under denna högtid äter de något som kallas mooncake, och jag testade en som ni ser på bilderna. Just denna som jag åt har en blandning på äggula i mitten, täckt av söt deg av något slag.

Den smakade inte alls som ägg utan mest sött, och hade egentligen ingen speciell smak. Det finns flera olika typer av dessa mooncakes och beroende på vart i Kina man är så har de sin speciella twist av denna bakelse. Vissa föredrar med äggula (som ovan), andra med fläsk och vissa med sylt!

Ett tips är dock att inte resa här i Kina under Golden Week, eftersom större delen av befolkningen är ledig och själva är ute och reser eller åker hem till sina familjer. Så all typ av transport är i kaos just denna tid.

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova, det har varit en lång dag. Puss på er och sov gott! :)
Xx, Madeleine

I´m back with new motivation

 
 
Hej finaste ni!! Jag ber om ursäkt för tystnaden den senaste tiden och för alla opersonliga inlägg tiden innan det. Jag har sen en tid tillbaka inte riktigt känt för att vara så personlig här på bloggen, och motivationen har sakta försvunnit. Men nu är jag tillbaka. Jag har precis pratat med både mamma och min syster i över en timme och det har gett mig så mycket energi och motivation. Jag saknar dom något otroligt vilket peppar mig till att uppdatera mina sociala medier och bloggen bättre. På så sätt så kan jag uppdatera dom om mitt liv, och jag får någonstans att skriva av mig. Win win som vi kallar det! ;) Så det är lite roligt och nytt som kommer hända nu framöver, bl.a. så ska bloggen få sig en uppfräschning hade jag tänkt. Och inläggen här kommer att bli mer personliga och mer likt en dagbok kan man säga. 
 
Har ni några förslag, önskemål eller frågor så kommentera gärna! 
Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla youtube eller serie. Sov gott raringar! :)
xx, Madeleine