Terminstart och höstkänslor

 
 
 
Den här bilden har jag lagt upp förut men den tåls att lägga upp igen. Det är idag exakt 4 år sen jag började min utbildning på Högskolan Dalarna, det bästa jag gjort.. Och ett år sen jag blev erbjuden jobb inom det jag studerat, där jag idag jobbar kvar! Jag tycker det är lite läskigt hur livet har sin gång.
En av mina uppgifter idag var bland annat att samordna ceremonin för de som skulle börja i Falun och det var blandade känslor för min del kan jag tala om. Jag kommer så väl ihåg när jag själv kom nervös på morgonen, inte visste vart jag skulle, vilka jag skulle få i min klass osv. Och samma känsla fick jag idag, fast jag nu var lite "på andra sidan". Att se till att de som känner sig nervösa och vilsna ska komma rätt och känna att de är välkomna och glada att ha valt att komma just hit. Som sagt, blandade känslor. Det var precis som för fyra år sen, även med det växlande vädret där det ena studen bjöds på höstkyla och kring lunch hade jobbat sig upp till en behaglig sommarvärme. Knepig månad nu när det står mellan sommar och höst. 
 
Är du möjligtvis ny på din skola, eller kanske börjar du hos oss på Högskolan idag?! Oavsett hoppas jag att ni ska trivas och få en bra start på det kommande åren. Det jag lärde mig och som ni gärna får ta till er var..
 
- Våga fråga! Undrar ni något är det alltid bäst att fråga. Vem som helst. Utan frågor får man inga svar. Jag frågade t.ex. tjejen bredvid mig på samlingsplatsen om vi skulle gå och registrera oss tillsammans, det visade sig att vi skulle gå i samma klass och bli riktigt bra vänner de kommande åren.
 
-Ta till vara på tiden! De första veckorna är oftast de som är mest spännande, läskiga, nervösa och roliga. Så utnyttja all tid ni har till att träffa nya människor, vara med på lekar och äventyr, testa nya grejer och gör det som faller er in. När kurserna sen kommer igång hamnar man snabbt i vardagen igen och man måste hitta tid för studierna, så passa på att njuta nu i början innan tentaperioderna kommer igång.
 
- Skaffa erfarenhet och kontakter! Under studietiden har man som upplagt för att lära sig så mycket det bara går, knyta kontakter och få all erfarenhet man kan behöva för framtiden. Det gäller inte bara studierna i skolan utan även erfarenheter utanför. Ta ett extrajobb, sök en praktikplats, gå en kvällskurs och knyt kontakter. Skaffa er så mycket erfarenhet och kunskap ni bara kan för när ni tar examen kommer ni vilja ha det där jobbet ni drömt om och utan en bra grund kan det vara svårt att ta sig dit! Jag praktiserade t.ex. på  högskolans informationsavdelningen under min utbildning, där jag sen blev erbjuden sommarjobb som i sin tur ledde till en anställning. Så skaffa er kontakter och erfarenhet, och våga visa framfötterna! Lycka till
Everyday | | Kommentera |
Upp