28 februari 2016

Bokrea - tips

Hej vänner,
 
Nu är ju Bokrean igång så jag tänkte ge er lite boktips, både på böcker jag själv läst i olika genrer men även böcker jag gärna skulle vilja läsa.
 
MINA TIPS:
 
1. Kepler - Stalker
"För nio år sedan dömdes prästen Rocky Kyrklund till rättspsykiatrisk vård för ett brutalt mord. Själv minns han ingenting. Efter en svår olycka har han återkommande blackouter.
Samma sommar som hans återanpassning till samhället påbörjas, skickar någon en filmsekvens på en kvinna i ett fönster till polisen. Nästa dag hittas kvinnan död i sitt hem. Det är inte bara det bestialiska våldet som leder tankarna till Rocky Kyrklunds gamla mord. 
En ny film kommer till polisen. Ingen förstår vad som händer och Joona Linna är försvunnen sedan mer än ett år. Nästan alla tror att han är död. Nästan alla."
- Kepler är en av mina favoriter och jag ÄLSKAR thrillers och deckare. Så är ni som mig kommer denna passa er perfekt ;)
 
2. Camilla Läckberg - Lejontämjaren
"Det är januari och kylan har Fjällbacka i sitt grepp. En halvnaken flicka irrar genom den snöiga skogen, ut på en väg. Bilen kommer som från ingenstans och hinner inte väja. När Patrik Hedström och hans kolleger får larmet om olyckan är flickan redan identifierad. För fyra månader sedan försvann hon på väg hem från ortens ridskola och därefter har ingen sett henne. Det visar sig att hon utsatts för ofattbara grymheter, och risken är att hon inte är ensam om sitt öde.
Samtidigt håller Erica Falck på att gräva i ett gammalt fall, en familjetragedi som ledde till en mans död. Gång på gång besöker hon hans fru som dömdes för mordet, men utan att få reda på vad som hände. Vad är det kvinnan döljer? Erica känner på sig att något inte stämmer. Och det verkar som om det förflutna kastar sin skugga över nuet."
- Camilla Läckbergs böcker har kommit att bli favoriter hos mig även dom. Ofta med flera berättelser och mysterier som vävs samman mot slutet så man hela tiden vänder blad för att få veta vad som kommer.
 
3. Roy Fares - United states of cakes
"Mästerkonditorn Roy Fares drar till Los Angeles för att utforska de amerikanska bakverken. Och här är han verkligen i sitt rätta element, för i änglarnas stad tar man ut svängarna rejält när det kommer till bakning.
Inför den här boken ville Roy fördjupa sina kunskaper om amerikanska sötsaker och besökte i LA flera världskända bagerier är man delar hans djupa passion för söta saker. Några av deras bästa recept finns med i boken, men givetvis med en Roy-twist!"
- Vem tycker inte om tårta, kakor och bakelser av alla dess slag?! Roy Fares bjuder i sin bok på amerikanska klassiker som man inte kan låta bli att dreggla över.
 
4. Marian Keyes - En förtjusande man
"Fyra kvinnor. En vansinnigt förtjusande man. En mörk hemlighet binder dem samman. 
Denna gång har Marian Keyes skrivit en oemotståndlig, knivskarp och underhållande men också mörk och omskakande berättelse om en man, en förtjusande sådan, som ska gifta sig med sin utvalda, men som har lämnat en rad försmådda, förbrukade - och förnedrade kvinnor efter sig. Men dessa kvinnor har fått nog nu. De beslutar sig för att sätta stopp för hans hänsynslösa framfart."
- Marian Keyes böcker läste jag för några år sen men de har liksom fastnat. De är sådär härliga att slöläsa i och man hittar lätt tillbaka efter att ha lagt ifrån sig boken ett tag.
 
5. Jens Lapidus - Snabba cash
"JW är Stureplanskillen som säljer kokain på de hetaste inneställena. Han gör vad som helst för att nå dit han vill. Jorge är latinon som kan allt om koks och som går i land med en osannolikt tjusig rymning från Österåkeranstalten. Ingen kan k-branschen bättre än han. Mrado sköter indrivning åt bossen Radovan. Han drömmer om ett bra liv för sig och sin dotter, men det ligger riktigt långt borta.
Den kriminella världens egen logik för de tre samman, och det kan bara sluta på ett sätt: en kamp om liv och död. Och varför, egentligen? För snabba cash."
Om ni inte läst denna klassiker så är det dags. Ni har kanske sett filmen iallafall men boken är enligt mig bättre, som det brukar vara. Vi fick läsa denna när jag gick på gymnasiet och det ångrar jag inte.
 
 
VAD JAG VILL LÄSA:
 
1. E L James - Grey
"Christian Grey kontrollerar allt i sitt liv. Men trots framgång och pengar är hans värld tom och innehållslös fram till den dagen då Anastacia Steele bokstavligen ramlar in på hans kontor och in i hans liv. Han försöker glömma henne men får istället uppleva känslor han tidigare aldrig ens varit i närheten av. Som ingen annan kvinna ser hon på sitt blygsamma sätt rakt igenom honom, förbi alla pengar, förbi alla framgångar och rätt in i hans iskalla sårade hjärta.
Kommer kärleken till Ana att skingra de hemska barndomsminnen som hemsöker honom varje kväll? Kommer hans mörka sexuella åtrå, hans självhat och kontrollbehov att stöta bort henne? Kommer han att kunna ta till vara den skärva av hopp som hon erbjuder honom?"
- Jag har ju självklart läst atta 50 shades böckerna och när jag såg att det släppts en bok ur Mr.Greys vinkel känner jag mig tvungen att läsa den.
 
2. Jojo Moyes - Etthundra mil
"Författaren till "Livet efter dig" är tillbaka med en romantisk, sorglig och rolig road trip genom Storbritanniens klassamhälle. Ensamstående tvåbarnsmamman Jess måste jobba dubbelt för att försörja familjen. IT-miljonären Ed har hamnat i en insiderhärva. Deras vägar korsas, och frågan är: kan de rädda varandra? "Moyes har än en gång skrivit en klar bladvändare som både roar och berör."
- Jojo Moyes böcker är alla så otroligt fina så jag har höga förväntingar även på denna.
 
3. Ebba von Sydow och Emilia de Poret - Säker stil
"Massor med kläder men inget att ta på dig? Trött på att jaga trender och osäker på vad som passar just dig? Denna inspirerande handbok erbjuder en konkret, långsiktig och välfungerande lösning, oavsett ålder och storlek. Stil och kläder ska vara roligt, inte kopplat till klädångest och garderobspanik.
Boken, som är starkt inspirerad av svensk och nordisk stil, är fylld med vackra bilder, steg för steg-guider och smarta knep, bland annat om hur du trollar med figuren. Dessutom får du lära dig hur du undviker felköp, shoppar smartare och att investera i plaggen som varar – både när det gäller trend och god kvalitet."
Den här har jag hört så mycket gott om och hur folk rensar hela garderoben efter att ha läst den... Låter oekonomiskt men jag är så nyfiken på att läsa den. 
 
4. Sara Ask och Lisa bjärbo - Mera vego
"I en tid då rapporterna om sambandet mellan världens köttproduktion och det växande klimathotet duggar tätt börjar allt fler blickar lämna charkdisken och söka sig mot grönsakshyllan. Men för många slutar det vid den där sneglingen. För vad sjutton lagar man, när man ska laga vegetarisk mat? Kommer alla att bli mätta? Kommer barnen ens vilja smaka?"
- Som jag nämnt tidigare börjar jag bli mer och mer nyfiken på Veggo och ekologisk mat. Har försökt införa en vegetarisk dag i veckan här hemma men eftersom Filip var "ofrivillig" vegetarian när han växte upp (kan ta det en annan gång) så är han inte lika sugen. Hoppas denna bok kan ge lite insikt i hur man kan gå till väga..
 
5. Camilla läckberg - mord och mandeldoft (jubileumsutgåva)
"Här får den stämningsfyllda kortromanen Snöstorm och mandeldoft nytt liv i sällskap av tre noveller: Änkornas kafé, Drömmen om Elisabeth och En elegant död. Följ med Tanumshedes polis Martin när han motvilligt åker till Valö utanför Fjällbacka på en släktträff och blir tvungen att nysta i mordet på familjens överhuvud Ruben. Möt barnlösa Malin, vars högsta önskan är att få ett eget barn, och slå dig ner vid bordet med änkorna på kaféet och ta del av deras mörka hemligheter."
- Efter att ha läst alla hennes tidigare böcker känns det som ett måste att läsa även denna :)
 
Så... Det var alla tips jag hade hörre ni. Jag har kikat efter mina tips på Adlibris.se så alla böcker jag skrivit om finns där. Ni hittar säkert en hel del andra guldkorn också men jag hoppas mina tips fick igång era tankeknölar och lusten att läsa. Lycka till! :)
 
xx, Madeleine