Plans for the Weekend

Hej mina raringar! Idag känns det verkligen som måndag för mig, eftersom vi varit lediga. Men tänk det är redan onsdag. Och den 12e juni har vi bott här i Shanghai i 7 månader! Hur gick det så fort?? Nästan skrämmande när man tänker på det.
I helgen är det dock dags för mig att lämna landet igen (en gång varje månad pga. mitt visum, ni vet!) och denna gång följer Filip med. Vi har precis spenderat kvällen till att boka flyg och hotell samt kolla vad vi vill hitta på där borta och jag längtar nästan ihjäl mig nu. Jag vet att vi är otroligt sent ute eftersom det bara är någon dag kvar, men vi kom ändå undan ganska billigt. Vet ni vart vi ska då?? Seoul i Syd Korea. Så jäkla häftigt! 
 
Jag har gjort lite research idag plus läst igenom några tips som Filip fått av en kollega, och nu är jag så förväntansfull att jag nästan spricker. Vi flyger på fredag förmiddag (vi tar ledigt från jobben, så det blir extremt kort vecka för oss, hehe) och kommer hem igen söndag eftermiddag. Det kommer bli intensiva dagar men fy så spännande det ska bli.
 
De aktiviteter jag är sugen på är följande:
- Trick Eye museum (där allt är uppbyggt som illusioner som man kan ta bilder med..)
- Gyenongbokgung Palace (ser så mäktigt ut, där vi även ska försöka se vaktbytet!)
- Koreas krig museum
- COEX akvarium 
- Åka båt på floden
- Åka upp i Seoul Tower
- Fika på Poop café (man får toaletter som stolar och allt ät- och drickbart har bajstema. hihi)
- Gå på Meerkat café (vem vill inte passa på att gosa lite med små surikater?!)
- Äta mängder av Koreansk mat (bl.a. chicken soup, korean chicken och snake soup)
 
Ja detta är alltså det jag hittat som jag vill försöka göra, men det finns en mängd mer ska jag tala om. Alla olika typer av temacaféer, olika museum, mängder av shopping och massor av vackra platser och parker att strosa och se. Vi får se hur mycket vi orkar och hinner på två dagar ;)
 
 
xx, Madeleine
 
 
Travel | china, korea, life in shanghai, seoul, shanghai, travel, weekend | | Kommentera |
Upp