21 september 2017

Mooncake

Everyday Shanghai

Hej vänner! Imorgon är det fredag igen och en vecka närmare att Filip kommer tillbaka. Han är nämligen i Sverige på business trip i två veckor, men imorgon har halva tiden gått!! Gissa om jag är glad över det?! ;)

Nästa helg börjar även den så kallade Golden week här i Kina som är en vecka där alla är lediga i stort sett. De firar nämligen sin nationaldag samt mid-autumn festival den veckan. Och under denna högtid äter de något som kallas mooncake, och jag testade en som ni ser på bilderna. Just denna som jag åt har en blandning på äggula i mitten, täckt av söt deg av något slag.

Den smakade inte alls som ägg utan mest sött, och hade egentligen ingen speciell smak. Det finns flera olika typer av dessa mooncakes och beroende på vart i Kina man är så har de sin speciella twist av denna bakelse. Vissa föredrar med äggula (som ovan), andra med fläsk och vissa med sylt!

Ett tips är dock att inte resa här i Kina under Golden Week, eftersom större delen av befolkningen är ledig och själva är ute och reser eller åker hem till sina familjer. Så all typ av transport är i kaos just denna tid.

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova, det har varit en lång dag. Puss på er och sov gott! :)
Xx, Madeleine